Tokaj és a térség egy különleges élményt adó hely. Először jártunk itt. Finom nagy adag ételek . és kedves ,gyors kiszolgálás, A hangulat varázslatos, teraszon a Tisza partján. A mosdó tiszta, kellemes a környezet. Először egy óra hajózás a Bodrogon, azt is ajánlom. Mi nem csalódtunk ,Ha erre járunk biztos betérünk.
Ismét Nyíregyháza felé vezetett utunk, úgy gondoltuk megállunk ebédelni. Februárban jártunk itt utoljára, nem titkoltan a halételek miatt szoktunk ide betérni. Az ebédben most sem csalódtunk, az eddigiekhez hasonlóan finom, a kiszolgálás is kellően gyors a kb. 60%-os vendéglétszám mellett. Február óta az áraik megemelkedtek ( nem szégyenlősen ).
Mi is átutazóban voltunk Tokajban. Mivel a csárda útba esett, itt álltunk meg ebédelni barátainkkal. A barátnőm és én halételeket kértünk, férjeink pedig egy kétszemélyes Bonchidai tálat a húsleves mellé. Örömmel tapasztaltuk, hogy az étlapon laktóz és glutén mentes ételek is voltak feltüntetve.
A halas ételek finomak voltak, a kétszemélyes tál pedig akkora volt, hogy négyünknek is elég lett volna. El is csomagoltattuk több, mint a felét, de még vacsorakor sem fogyott el az egész. Nekem mindig talány,hogy ekkora adagot hogy tud megenni két ember. Legközelebb, ha arra járunk, biztosan négyünknek rendeljük a kétszemélyes tálat Az árak elég borsosak, de már meg sem lepődünk, hiszen mindenhol ezt tapasztaljuk. A kiszolgálásra nem lehet panaszunk.
Párommal átutazóban voltunk Tokajban. Ebédelni megálltunk a csárdában, vasárnapvolt és sokan voltak. A pincér sietett a segítségünkre lenn, mondta kis időt kell várni mindjárt lesz üresedés. Gondoltuk gyönyörű a környezet, szép az idő, tehát várunk. Nem először járunk itt.
Kis idő elteltével a kedves, figyelmes pincér megköszönve türelmünket, igyekezett rendelésünket felvenni és az ételt felszolgálni. Férjem Harcsahalászlét és Túrós csuszát Én Húslevest és Bakonyisertésbordát, galuskával kértem. Aztán jött a meglepetés. Rostonsült hús jó sok lecsóval, gombával tetején kokastarélynak sütött kolozsvári szalonnával. mikor fizetéskor megjegyeztem apincérnek, hogy a módózatokkal probléma adódik kedvesen sietett a szakács kollégát menteni. hivatkozva a konyha felszereltségére, ekkor közöltem, hogy én is szakács vagyok és a lecsósszeletet nem bakonyinak kellene az étlapon feltüntetni. kissé rosz száj izzel távoztam az étteremből, ugyan is nem szoktam méltatlankodni.
Nem először ebédeltünk a csárdában, tudtuk mire számíthatunk. Mindig elolvasom az értékeléseket és mindig van negatív és pozitív tapasztalat. A csárdában tisztaság volt most is. A halétellel kapcsolatban mi most sem csalódtunk. A kiszolgálásnál kedves volt a "kis srác", mondta, hogy bocsánat ő még csak tanuló, de ha ilyen marad, akkor nem lesz gond annak az étteremnek, aki alkalmazza.
Amire nem tudott válaszolni, ahhoz odajött az idősebb pincér és ő készségesen megtette helyette. A fizetésnél már nem egy kedves vendéglátós arcot láttam, inkább egy "unomazegészet" volt leolvasható. Pillanat alatt elviharzott, nem tudtam megnézni sem a nyugtát, nem is tudtam tőle kérdezni. Volt egy tétel, amiről ma sem tudom, hogy mit takar. Tip van a megjegyzésen, az összeget azonban nem tudtam sehogy, semmihez beazonosítani. A szervízdíj máshol meg van jegyezve, itt nem láttam a nyugtán ilyet. Ezen kívül nem volt semmi negatív, mi biztosan visszatérünk, ha Tokajban járunk.
Nagyon szeretem ezt a helyet, igaz nagy tömegben nem megyünk sosem, a hosszú várakozás miatt. Amikor nincsenek sokan, azonnal jönnek a pincérek és nagyon hamar hozzák is a rendelt ételeket, ilyen keveset sehol nem kell várnunk, mint itt. 5-10 percen belül mindig megkapjuk az ételeket. Még ételben itt nem csalódtunk sosem, mindig finom és bőséges amit kapunk.
Gyakori kirandulo helyeink koze tartozik Tokaj. Egy kellemes turazas utan jolesik kiulni a Tisza-parti etterem teraszara, ahonnan kellemes kilatas tarul elenk. Eloetelkent csakis halaszle johet szoba, masodik fogaskent pedig a 2 szemelyes Bonchidai-tal,amiben mindkettonk megtalalja a kedvere valot. Visszatero vendegek vagyunk, de rossz tapasztalataink nincsenek a hellyel kacsolatban. A borvalasztekat viszont lehetne szelesiteni
Mindig felmerül a kérdés, hogy a Tisza túlpartján, a Gödörben van jobb halászlé, vagy menjünk inkább a Bonchidai Csárdába? Végül is, nem tudom eldönteni, a halászlé jó ott i, itt is. Ezen a helyen talán szebb a kilátás a teraszról, a Bodrog és a Tisza összefolyásánál van éppen a Csárda, meg is kapod, előbb vagy utóbb, amit akarsz.
Most kicsit pozitívabb volt az utolsó élményem, régebben már többször megesküdtem rá, hogy még egyszer nem megyek, annyira flegmák voltak velem. Most, az utolsó alkalommal ez sokkal barátságosabb kiszolgálásra változott. Tehát nem akarom felróni a régebbi panaszaimat. Ajánlom a helyet, kikerülhetetlen, ha valaki arra jár!
A csárda elhelyezkedése kiváló, és a terasz valóban hangulatos. Nekünk nem volt gondunk a gyorsasággal, minden gördülékeny volt, viszont az étel mennyisége és minősége szerintünk nem volt 5 csillagos. A halászlé és a rántott ponty is iszap ízű volt. Legközelebb, ha itt járunk, másik étterembe megyünk.
Egy nyári nap kirándulás a bor hazájába , rekkenő hőségben. Hajókázás , séta után természetesen a kikötő melletti csárdában foglaltunk asztalt. Előre érdemes, a szezon vége felé járva, Választásunk természetesen hűsítő hideg görög leves, és hal nélkül nem élet az élet - fogas rántva illetve roston hasábburgonyával uborka salátával.
A végén muskotállyal oltottuk szomjunkat. A pincérek fantasztikus tempóban végzik nyári munkájukat. Minden elismerésünk . Tisztaság a csárda minden területén . Nem utolsó sorban a viz mellett ebédelni élmény. A belvárost felújítják, minden épület felállványozva, majd 2 év múlva kész lesz akkor lehet sétálni a házak mellett . most ez maradt. . .