2014. szeptemberében töltöttünk el itt három kellemes napot. Szobánk erkélyéről csodálatos kilátás nyílt a Dunára, és a hegyoldalban lévő Salamon-toronyra. A Hotel berendezése visszafogottan elegáns, kellemes hangulatú, tiszta, egyetlen problémánk csak a recsegő-ropogó ágy volt.
A beltéri medence vize nagyon hideg volt, helyette kihasználtuk a sókamra, szauna és a kültéri jakuzzi jótékony hatásait. A félpanziós étkezéssel, udvarias kiszolgálással teljesen elégedettek voltunk, mert nagyon finom, laktató ételeket kaptunk minden alkalommal, mindezt a nagyon hangulatos borospincében. Összességében nagyon jól éreztük magunkat.
Nagyon jó a megközelíthetősége, a tetőtéri szobában a tisztasággal sem volt igazából probléma egy-két pókhálót leszámítva az ablakban. Csak reggelit ettünk helyben, azzal szintén meg voltunk elégedve, egyedül az ágyak kényelmetlensége és a tetőtéri ablak sötétítésének megoldatlansága volt zavaró.
Májusban jártunk a Hotel Várban a férjemmel, két éjszakát töltöttünk itt. Manzárdszobát kértünk a hétvégi felár így minket nem érintett. A panzió nagyon szép helyen van, csodálatos a kilátás. A szoba is rendben volt, kivéve, hogy a tetőablak sötétítése nem volt megoldva, így elég korán ébresztett bennünket a beáradó napfény.
A wellness részleg egyszerű de nagyszerű. Nagyon éveztük a pezsgőfürdőt a szabadban, hihetetlen gyönyörű volt a kilátás. Mivel nagyon szép idő volt, kint vacsoráztunk a kerthelyiségben, ízletes volt és bőséges. A reggeli is nagyon rendben volt, a kiszolgálás csillagos ötös, a személyzet nagyon kedves és segítőkész.
Nagyon szép helyen van a szállás a Duna mellet közvetlenül,a szobából a Salamon toronyra volt a kilátás. A tisztaság rendben volt a személyzet aranyos figyelmes. Télen is remek sétákat lehet tenni a jó levegőn. A wellness részleget inkább nyáron ajánlanám. Télen az idősebbeknek való, nyáron a fiataloknak is ajánlom.
November végén szàlltunk meg először itt a feleségemmel egy éjszakàra. Nagyon jól éreztük magunkat. Családias légköre és meghitt hangulata van a helynek. Kedves és barátságos a személyzet. A szolgáltatásokkal meg voltunk elégedve. Tetszett a wellness részleg is ami nem nagy, de nagy élmény volt a pezsgőfürdő a szabadban. A reggeli nagyon bőséges és finom. Nagyon jól éreztük magunkat.
Pozitív: a személyzet közvetlensége, rugalmassága; a kifogástalan tisztaság; a hely, a berendezés autentikus légköre Negatív: hidegvizes medence (22-23 fokos), túlsózott halászlé. Összességében pozitív érzésekkel távoztunk, mert az esetleges hiányosságokért bőven kárpótoltak bennünket.
Az elsózott halászlé helyett kaptunk finom és bőséges palacsinta-adagot, és a másnapi reggeli is nagyon finom és kielégítő mennyiségű volt. A hűvös vizű medencére csak nem voltunk felkészülve, mert nem jelezték előre, de a pezsgőfürdő itt is kárpótolt. A hely vadászkastélyos légköre viszont igazán különleges élményt adott!
Most szàlltunk meg először itt a férjemmel egy éjszakàra, de mi nagyon jól éreztük magunkat. Kellemes légkör fogadott. Dėlelõtt vàrlàtogatàs után nagyon örültünk, hogy a Hotel a Salamon toronyhoz legközelebb eső szàllàshely, mert gyalogszerrel tettük meg az utat.
Dèlután volt időnk a wellness részlegre is, ami nem túl nagy, de hangulatos és valami fantasztikus élmény volt a pezsgőfürdő a szabadban a Dunàra nézve:))) A legkisebb szobàt kértük, de meg voltunk vele elégedve (az àrral is), tiszta volt és nagy élmény volt a tetőtéri szobàból este a csillagokat lesni a francia àgyból. A kiszolgálással sem volt problémànk, kedvesség és sok finom étel vett körbe bennünket.
A Palotajátékok ideje alatt szálltunk meg itt. A berendezés elavult, élén az 1 kg-os vaskulccsal nyitható ajtókkal. A szobák berendezése egyáltalán nem otthonos. A fürdőszoba tele apró bogarakkal. A reggeli viszont tökéletes, a meleg ételeket kérni kell viszont finomak és bőséges adagot szolgálnak fel a barátságos pincérek.
A családomtól kaptuk ajándékba ezt a két éjszaka-három nap ottlétet Visegrádra, szívesen mentünk, mert még sosem voltunk Visegrádon, csak átutazóban. Kedves fogadtatás után kiderült, hogy a második szinten van a szobánk,/tetőtér/ rengeteget kellett lépcsőzni, ami a mi korunkban nem egyszerű.
A szoba szűkös, az ágy /rugós sezlon/ kényelmetlen és recseg-nyikorog,a rugók itt-ott majdnem kilógnak, a párnák laposak és göcsörtösek, leginkább aludni nem tudtunk. A fürdőszoba(? ) akkora volt, amekkora, /kicsike/. Az ún, "wellness részleg nem állt másból, mint egy langyosvízű fedett "kacsaúsztatóból", egy infraszaunából és egy külső max. 4 személyes jakuzziból, amit hetente javítani kell, hogy működjön. Sószobának csak a helye van meg. Szóval az egész kb. egy harmadosztályú vendégháznak inkább nevezhető, semmint háromcsillagos szállodának. A reggeli és vacsora jó volt. Ajándékba kaptuk, úgyhogy nekünk így nem került szinte semmibe, de teljes áron nem ezt várná a pénzéért a vendég.
Karácsonyra kaptuk ajándékba a „Téli varázs” elnevezésű csomagot, ami a leírás szerint tartalmazott 2 éjszakát/félpanzióval, pezsgő bekészítést és 2*30 perces ajándék masszázst. Sem pezsgőt nem kaptunk sem masszázs nem volt…nem szóltunk érte, mert megvoltunk e nélkül is…meg hát milyen az, hogy én szólok, hogy az ajándékokkal mi a helyzet?
A személyzet alapvetően kedves volt…bár a reggelinél és vacsoránál a kiszolgáló hölgyek lehettek volna kissé mosolygósabbak. A reggeli és a vacsora jó közepes színvonalú, bőséges. A pékárú nagyon finom és friss, viszont a karaj hús mindkét vacsoránál kissé rágós volt. A menü választásos étkeztetés kicsit fura, előnye, hogy biztosan friss ételt kaptunk, hátránya a kisebb választék ( vagy valami tojás ételt reggeliztünk, vagy virslit, vagy hidegtálat – sajnos csak ehhez jár zöldség) A szállóda nem érdemel 3 csillagot, mert ha én light colát kérek és kihoznak helyette sima colát, alap, hogy visszaviszik kicserélni…itt sajnos nem…így ihattuk amit nem igazán szeretünk, ráadásul ezt külön fizettük is. A szoba parányi, elsőre hangulatos, szépen berendezett, másodjára már vannak hiányoságok. A bútorok több helyen is sérültek, a fürdőszobát komplett fel kellene újítani ( repedt mosdó , vízköves csaptelepek). A zuhanyzóban a nyomás katasztrofális, hajat mosni nem lehet. A szobában és az egész hotelben erőteljes konyhaszag terjeng. A wellness részleg szép, de itt is vegyes érzésünk volt. A jakuzzi szuper jó, melegvízű, tiszta, látszik rajta, hogy új. Nagyon jó megoldás, hogy kint van a szabadban és mivel kevesen voltak a szállóban kettesben tudtuk használni. A medence melegvízű, szintén nagyon kellemes. Viszont az infrakabin első nap csak félig működött ( csak az egyik oldala fűtött), második nap meg egyáltalán nem üzemelt. A sószoba mint olyan nem létezett, az ajtaja elé növények voltak betolva. Illetve nekünk nagyon hiányzott a finn szauna és a gőz. Így a wellness lényegében egy jakuzzi és egy medence. A leírt sok hiányosság ellenére igazán jól éreztük magunkat, Visegrád gyönyörű!