30 éve autóztunk el az étterem mellett, míg egy napon a barátunk szíves ajánlására betértünk ebédelni. Fantasztikus kulináris élményben volt részünk. Meglepődtünk a szíves fogadtatástól, a figyelmes kiszolgálástól, és nem utolsó sorban az ételek rendkívül finom ,minőségi voltától, a hatalmas adagoktól. Megfogtak a gyomromon keresztül. Átutazó
2013 szeptemberében étkeztünk itt a lányom ajánlása alapján. Ők már többször jártak itt a barátaikkal és nagyon meg voltak elégedve. Az adagok hatalmasok ízük kiváló,friss alapanyagokból készültek,ami nem csoda. Hiszen olyan sok itt a vendég. Érdemes előre asztalt foglalni. A kiszolgálással teljes mértékben elégedettek voltunk,pláne az ár-érték aránnyal. Mindenképpen ajánlom.
Többször eszünk az étteremben, mivel a közelben lakunk. Az étterem állandóan tele van, mert az ételek finomak és jó árban vannak. A tisztaságon és a kiszolgáláson van még mit változtatni. A pincérek iszonyatos hangossággal közlekednek az étterem és a konyha között, mindig jó hangosan közölve - nem tudni kinek - hogy jövök!
Ez zavaró. A távozó vendégek után az asztalt nem törlik le, a rengeteg vendéget alig győzik így is kiszolgálni. De mindenképpen érdemes betérni, ha megéheztünk, mert pénzünkért teletömhetjük a bendőnket :)
A környéken a legjobb étterem minden túlzás nélkül! ! ! Finom étel, nagy választék, gyors kiszolgálás, olcsó árak! ! ! Többször visszatértünk már! Valamint a fél adag fél árban. . . ! ! ! Aki már járt ott, biztosan visszatér! 2013-ban 1000 ft alatt körettel együtt főételt enni szerintem sehol nem tud az ember. . . na itt igen! Ja és jól is laksz, mert telepakolják a tányért! ! !
Legyen tél vagy nyár, ebben az étteremben mindig nagy a nyüzsgés. Már kora tavasztól zsúfolásig megtelik főleg ebéd és vacsora időben, ilyenkor legtöbbször még az utcán várakozók sora sem ritka. Nem is csoda, hiszen az ételek kiválóak, az árakról nem is beszélve!
A mai világban menüt enni nem nagy dolog, bár a legtöbb helyen az időpont tól-ig határát megszabják és azon kívül csak az étlapról lehet választanunk. A Csillagvár Étterem ebben is különbözik a többitől. Itt a nap bármely szakaszában lehet menüt kapni, méghozzá 3 féléből lehet választani. Kiemelném állandó "A" menüjüket, mely egy igazi, finom, házias húslevesből, benne nagyon vékony cérnametélttel, 2 szelet rántott húsból, 1 szelet sült tarjából és vegyes köretből áll. Ennek a bőséges menünek az ára mindössze 990,- Ft és mindezt legtöbbször gusztusos fatálon tálalják a vendégek elé. Mikor sokan vannak, nem mondom, hogy nincs várakozási idő, de úgy gondolom, hogy megéri kivárni a sorunkat és közben elszürcsölgethetünk egy üdítően friss bodza limonádét tele narancskarikákkal, melynek íze ugyancsak megéri az árát! A személyzet készségesen sürög-forog a helyes egyenruhájában és mindent megtesz azért, hogy jól lakottan és elégedetten távozhassunk. Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki ellátogat ide!
Balatonberényi nyaralásunk során korábban itt nyaralt rokonaink javaslatára innen rendeltünk ebédet, ebédre olcsó menü kínálata van az étteremnek. Négyféle menü van, 1090-790 Ft-ig terjedő árral. Húslevest ettünk májgombóccal, és két adag milánói bordát, egy adag máglyarakást, ez utóbbi levessel a legolcsóbb menü, balatoni szinten rendkívül alacsony árnak felel meg.
Az ételek jó átlagosak, még a házhoz szállítás után is melegek voltak. A rendelésfelvétel és a szállítás gyors és udvarias. Heti szinten kissé egyhangú a menü, a rántott hús dominál benne, de egyszer-egyszer érdemes kipróbálni, sokat spórolni vele.
Családi vacsorán jártunk párszor a Csillagvárban. Több alkalommal sajnos nem kaptunk asztalt annyira tele volt. Ami a népszerűségét bizonyítja. Az ételek finomak, hatalmas adagot adnak. Ami nekem nem tetszett, hogy Gundel palacsinta,nem az igazi. Csak egyszerű dióval töltött csokiszósszal leöntött palacsinta.
Csak gondolom, hogy a szakács hozta ki nekem, aki saját maga is humorosan megjegyezte, hogy tessék itt a Gundelnek nevezett palacsintája :-D A borválaszték nem túl nagy, vagy én vagyok túl válogatós :-) Összességében tetszik az étterem, és szívesen látogatok el oda újra. De semmiképpen sem csúcsidőben. Ebéd és vacsora időre mindenképp jobb ha előre foglal az ember, különben nem biztos, hogy kap asztalt vagy várakozni kell, hogy felszabaduljon egy.
A kicsit zavaró óriási forgalom mellett viszonlag jó kiszolgálás, nagyon nagy adag és ízletes ételek olcsó áron. A vendégek nagy része az adagok mérete miatt csomagolja a maradékot, mert a helyszínen nem tudja elfogyasztani -pld "A" menü 990 Ft-ért
Csillagvárban az ételek alapvetően jók és -ami igazán mellettük szól- különösen nagy adagokat szolgálnak fel, ami mellé kedvező árak társulnak. A minőséggel szerintünk nem volt probléma, de a pincéreket tényleg le lehetne cserélni, mert kedvesek egyáltalán nem voltak.
Az előre elküldött ételmegrendelésünk is elkeveredett valahogy, ezért 25 fős csapatunk ételeinek akkor kezdtek nekiállni, pedig időre mentünk. Ehhez képest nem vártunk sokat, hamar érkeztek a levesek és a főételek. Mi a teraszon ültünk, az autóút közelséges miatt nem annyira csendes ott a hely, de minket nem zavart.
Barátaink és ismerőseink ajánlására látogattuk meg a helyet négyen. Vegyes érzelmekkel mentünk, mert azt hallottuk, hogy az ételek finomak, bőségesek és olcsók, de a kiszolgálás pocsék. Minden az előbb leírtakból beigazolódott. A teraszon foglaltunk helyet, alig volt 1-2 szabad asztal, mindenki falatozott valamit, az adagok a látottak alapján óriásiak voltak, a leves legalább 1 liter.
Nem kellett sokat várnunk megérkezett egy felszolgáló, felvette az italrendelést, majd választottunk az étlapról is. Az étel kevesebb, mint fél óra alatt már az asztalon voltak, látszólag kiváló minőségben, azonban nem feltétlen kaptuk azt, amit kértünk :D Grillezett csirkét ettünk párolt zöldségekkel és mexikói mártással, kérésünkre a mártást külön szolgálták fel. Én kértem, hogy a remuládszószt ne tegyék rá a friss salátámra, ez elmaradt és ahogy hallottunk nem csak nálunk történtek ilyen bakik, de ez még belefér :) a fiúk pizzái tetszetősek voltak és óriási adagok, ahogy a mi főételeink is. Nemcsak látványra de ízre is kiváló volt minden egytől-egyig. Desszertnek ízes és gesztenyés-szilvás palacsintát választottunk. Ezek biztos nem frissen készültek, érződött az ízén. Az ételek összességében finomak, bőségesek és nem utolsósorban olcsók voltak. Ami a rossz tapasztalatokat illeti, beletartozik, hogy kb 4 ember szolgált ki minket, elég alpári stílusban akartak viccesek lenni, de egyiknek sem sikerült, mi azért jókat derültünk rajtuk. Biztos, hogy nem vendéglátásban jártas emberekről beszélünk ha a személyzetet megnézzük. Továbbá a terítőnk lyukas volt, az asztal ahova leültünk morzsás, látszott, hogy nem fordítanak nagy jelentőséget a higiéniára. Az evőeszközök foltosak, a poharak vízcseppesek. Lenne még mit tanulni a vezetésnek, de mindezeket együttvéve az étel minősége és mennyisége kárpótolt minket minden kellemetlenségért. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia!
8710Balatonszentgyörgy, Berzsenyi Dániel u. 50-58.