Gondoltuk a párommal ma beülünk, és együtt ebédelünk itt, hiszen a Budai (III ker. ) trófea étteremben már ettünk és nem volt rossz. Teltház volt, mindenhol csak emberek, szűk helyek a wc-ig mire eljutottam útvonalat kellet terveznem és vissza is és ha valami közbejött (babakocsis) na akkor újratervezés.
Az ételek nem rosszak, de nem is kiemelkedőek, nekem, a húsoknak mindnek ugyan olyan íze volt függetlenül attól miben volt pácolva. Nem zabálni akartunk csak enni ellentétben a többi vendéggel, aki már nem bírt enni, de még elment egy rétesért –tipikus magyar szokás sajnos. A pincérek gyorsak és kedvesek, de sajnos ez nekünk csalódás volt.
Hosszú ideig zárva volt, még a járvány miatti kötelező időn túl is. Megnyitott. A belső tereken is látszik a frissülés, de enneél többet ér, hogy a pincérek kedvesebbek, a kiszolgálás figyelmesebb, végre lehet bankkártyával is fizetni. Az ételkínálat a "csendesebb" első ebédturnusban is megfelelő, az ízek a krábbinál karakteresebbek, sok apró finomság színesíti a kínálatot.
Az italok közül amit kipróbáltunk -pezsgő, vörösbor, kávé- ízre, hőmérsékletre kifogástalan volt. Most, amikor városszerte, korábban jóhírű éttermek egymás után bezárnak örülni kell, ha valamelyikről jót is lehet írni. Bízzunk benne: legalább így marad!
Viszonylag jó, annyira azért nem. Szép-szép, annyira azért nem. Igazából semmi nagy baj, nem is a legjobb, klasszikusnak lehetne mondani. Most februárban voltunk, megyünk majd máskor is. Italok és ételek árai kb. rendben. A felszolgálók rendben. A helyszín rendben, nagyjából minden rendben, és tudna még emiatt javulni is, hogy rendben helyett jó legyen.
8-évvel ezelőtt voltam elősször ebben az étteremben,egy csendes hétköznapi szerda estén. párommal kettesben a névnapját ünnepeltük. az ételek választéka nem a legnagyobb volt,a gulyásleves valami szörnyü,a vörösbor ihatatlan ecetes,na akkor azt mondtam hogy ide soha többet.
eltelt egy év s a barátaim ajánlották hogy menjünk a trófeába,elmeséltem nekik az előző történetet,mire ők hülye vagy! oda hétvégén és karácsonykor kell menni. igazuk lett azóta minden évben visszajárunk születésnapozni,és általában a második karácsonyi nap. azóta nem ért csalódás. az ételek bőségzavara mindig elvarázsol! !
A Trófea étteremlánc legelső étterme, egy időben nagyon sokat jártunk ide (különösen, mielőtt megnyitott a Szerémi úti egységük). Az ételek kb. ugyanazok, mint a többi Trófeában, nagy a választék készételekből, de süttetni is lehet húsokat, halakat és egyéb tengeri bizbaszokat is.
A Trófea ezen üzemegységéről nekem mindig a zsúfoltság jut eszembe, jóval kisebb a hely, mint a Szerémi úti étterem, így amikor mi voltunk, mindig elég nagy tulakodás volt a készételeknél, a süttetésnél, de az asztalok között is. Természetesen itt sem lehet megúszni a Trófeákban történő étkezéssel úgy tűnik elengedhetetlenül együtt járó többszöri fülsértő születésnapi dal bömböltetést (megfogadtam, hogy harmadszor már nem írom le a neves színésznő nevét, de ha a Trófea esetleg tervezi a névváltoztatást javaslom a Halász Jutka Születésnapünneplő Étterem megnevezést. . . :))) ). Mi is ünnepeltünk egyszer a Trófeában szülinapot, de ezt nem tartottuk szükségesnek a többi vendéggel tudatni, így nem kértük, hogy nyomják fel Jutka néni dalát miattunk 300 decibellel - úgy tűnik, ezzel sokan nincsenek így.
Többször jártunk már az étteremben, de legutóbb a férjem születésnapját ünnepeltük. Bőséges választék, finom, változatos ételek. A kiszolgálás remek, a pincérek udvariasak. A tortás-zenés szülinapi bevonulás is tökéletes volt. Hideg időben szeretjük az étterem előtti forralt borozási lehetőséget.
A helység kicsi és mindig tele van időben kell asztalt foglalni. A telítettségnek megfelelően kicsit nyüzsgős is. Ami kicsit negatívum a környéken nehézkes a parkolás és egyre drágább.
Nem is olyan régen jártuk ott farsangi bulin. Sztárvendég Gáspár Laci volt. Igen keveset énekelt,de viszont kedves volt. A hangulat is jó volt egy darabig mert a dj nem a legjobb. A helyiség szűkös pláne,hogy tele tömték asztallal. Így nem nagyon volt tánctér. Maga az étterem sötét lehetne világosabb is. A kiszolgálás jó volt. Az ételek is finomak és bőségesek voltak.
Bőséges, finom ételeket ehettünk. A frissen sültekért elég sokat kellett sorban állni, de megérte a várakozást, mert isteniek voltak. A helyiség maga elég szűkös, gyertyafénnyel lehet hangulatossá tenni egyébként nagyon sötét. A felszolgálás profi, figyelmesek. Időnként érkezett a szülinaposoknak egy-egy torta.
Párommal, fiammal és az Ő barátjával étkeztünk kora hétköznap délutáni órában itt, búcsúztatni az erasmusra induló egyetemistát. Korábban már vásároltunk ide bónuszokat ajándékba és már akkor is tetszett a hely. Belülről kissé zsúfoltnak tűnt, 10 percenként ünnepeltek valakit, de ez végül is nem zavart.
A hidegtálak gyönyörűek és finomak, szusi is a fiam szerint, tetszett a bőséges saláta választék (paleósak vagyunk). A pincérek igen udvariasak és készségesek. Egyedül a grillezett húsokkal volt a többieknek problémája. Rokon vidéki családom ódákat mesélt a narancsfacsaró működéséről és remekül szórakoztak, ünnepeltek augusztusban itt. Szóval mindenkinek érdemes legalább 1X!
Januárban ismét visszatértünk a régi kedvenc éttermünkbe. Kíváncsi voltam, hogy mióta utoljára itt jártunk, változott-e valami. Bizony változott, átrendezték a nagy termet. Nekem ez a változás nem tetszik igazán, sokkal személytelenebb és zsúfoltabb lett. Elvesztette az intimitás érzését, egy nagy térben nagyon összezsúfolták az asztalokat, megszűntek a kisebb boxok.
Értem én, hogy több asztal, több vendég, nagyobb profit a cél, de számomra kicsit csalódás volt. Az ételek minősége szerencsére mit sem változott, a választék, az ízek a régi kiváló minőséget hozták. Jóllaktunk, finom volt, a kiszolgálás is elsőrangú, de nekem hiányzik a régi feeling.