A négycsillagos Thermál Park Hotel az egerszalóki gyógyfürdőtől található 300 méteres sétára, a Laskó-patak mentén. A vendégek nyugodt, erdei környezetben, kényelmes szobákban, apartmanokban kapcsolódhatnak ki, a közelben pedig háromféle termálvíz közül is választhatnak a gyógyulni vágyók (az egerszalóki fürdőn kívül a demjéni gyógyfürdő másfél kilométerre található).
A hely még hozza a megszokott szolgáltatásokat, de vannak apróbb gondok. Nem értem, hogy egy csak termálvizes medencével rendelkező szállodának, ahová a gyógyvíz miatt utazunk évente többször (és ezzel nem vagyunk egyedül) miért nem lehet rendet tenni a medencék körül. Kicsi gyerekek labdáznak, ugrálnak, kiabálnak a vízben.
A meleg víz kifejezetten árt a gyermekeknek, felnőttnek is csak fél óra a javasolt, Nem értem a szülőket, hagyják, hogy gyerekek órákig a vízben legyenek. A szálloda alkalmazottait ha szólnak nekik bepanaszolják. Úgy gondolom a fejlesztési terveket nézve, hogy nem gyerek játszó sarkot kellene csinálni, hanem felnőtt gyógyszállót. A visszajáró vendégek ebből a hotelből el maradnak majd, mert nem azért mennek gyógyvizes szállodába, hogy a fejükön ugráljanak a kisgyerekek, inkább, hogy ellazulhassanak, pihenhessenek. A strandolásra ott vannak az élményfürdős szállodák, meg kell hagyni nekik azt a vendégkört.
Ajándékba kaptuk az utalványt, és itt volt az ideje a nyolc lehetőség közül végre választani. Egerszalókra évek óta járunk, de a "nagy" szállodába. Most lehetőség adódott a két **** szálloda összehasonlítására. A Thermal Park egy több féle szálláshelyet kínáló, családias hangulatú hely.
A medencék számában nem tudja felvenni a versenyt, de szerintem nem is ez a céljuk. A személyzet nagyon kedves, segítőkész, barátságos. Éppen egy új medence építési munkálatai folynak, de ezt szinte észre sem lehet venni. A reggeli és a vacsora választék nem olyan széles, nincsenek "puccos" ételek, de sokkal sokkal finomabbak. Köszönet érte a szakácsnak,és köszönjük szépen az összes dolgozónak ezt a pár napot.
A szállás, étkezés, wellness jó. A takarítónők munkája viszont hagy kivetnivalót maga után. Augusztusban 6 éjszakát töltöttünk el a szállodában. A ,,szállodai kalauzban" szerepel hogy 3 naponta tiszta ágyneműt húznak. Ez a 4. nap után csak úgy történt meg, hogy szólnom kellett a recepciós hölgynek, hogy a takarítás elkerüli a szobánkat.
A hat napban 1X igazították meg az ágyat (egy 4 csillagos szállodában), az egyik kukát nem ürítették, nem porszívóztak, s nem mostak fel. Szóval egy kukát ürítettek, Wc papírt tettek be. Első nap olyan limonádét kaptunk, hogy ihatatlan volt. Langyos vízben úszkált 3 narancsszelet. A reggelinél korán kell érkezni, mert 9 óra után kevesebb a választék. (Pihenni mentünk! ) Kérdésünkre 9 órakor: Várható még péksütemény? - Azért van svédasztalos reggeli, mert korábban kell érkezni.
A kaja finom volt. A wellness részleg egy melegvizes és egy hidegvízes medence. Első nap a melegvizes langyos volt. Az öltözőt nagykabátban tudtuk csak megközelíteni. 3 főre csak két pohárkészlet volt bekészítve a szobába. Ez nálam nem 4 csillag.
Nem vagyunk telhetetlenek, sőt, inkább hűségesek egy egy megszokott helyhez, mint az utolsó négy évben Marfűhöz. De mint nyugdíjasok, meg kell nézzük az árakat, az elfogadhatón belül. Idén kb. 20-22%-ot nőttek, így körülnézve, Egerszalókot szemeltük ki. Gyógyviz itt is van, a szoba többnyire egyforma, csakis az étkezés ami eldöntheti, pozitív irányba.
El kell mondani, hogy nem csalódtunk. A szoba is jó volt, a víz is remek,meleg, és a svédasztalos félpanziós választék is, remek volt. Valószínű még megfordulunk itt. És miután 2 nap hűvös idő volt, kihasználtuk és kirándultunk is. A célpontok, Egerben a Marján cukrászda, a Szépasszonyok völgye-Farsang pince, valamint a szomszédunkban egy tetszetős és Só-dombjáról híres Hotel Saliris Resort volt. A készített fotók, beszédesek.
Mindennel maximálisan meg volt elégedve a baráti társaságunk, azonban ami még plusz és ilyenre még nem volt példa /pedig sokat utazunk úgy belföldön, mint külföldön/ hogy már odaérkezésünkkor előkészített 11 személyes asztallal vártak minket az étteremben és ez ottlétünk alatt rendelkezésünkre állt.
Régi vágyam teljesült, hogy ismét ellátogassunk e csodás hotelbe. Fényét az emeli, hogy a wellness medencéje este 10 óráig nyitva van és gyógyvízzel van feltöltve. Az uszómedence is kellemesen langyos. Az épületből nem kell kimenni,igy amikor esett az eső az sem zavart. Előző ott tartozkodásunk óta szaunnákkal bővült szolgáltatásuk.
Már megérkezésünkkor is rosszat sejtettem,mikor a négy csillagos szálloda recepciójában WC papìr gurigák voltak a földön szétgurulva. Aztán elfoglalhattuk tágas szobánkat,ami talán a hotelben az egyetlen jó dolog. A szobába lépéskor iszonyatos bűz csapott meg. Először azt gondoltam,hogy a falon lévő penész de aztán rájöttem,hogy a rohadó zuhanyfülke szaga volt erősebb.
A fotel koszos,a szőnyegpadlón vagy festèkfoltok vagy penészgátló foltjai,nem tudtam beazonosìtani. Természetesen reklamáltunk,mivel a feleségem roppant allergiás a penészre. Majd felajánlottak mèg pár szobát de egyik penèszesebb volt,mint a másik. Aztán,mivel a recepciósok nagyon segítőkészek voltak,megkaptunk egy Deluxe szobát,ahovà elvileg nászutasokat is szoktak fogadni. Látszólag jónak tűnt de kis idő után fedeztük fel: két ököl nagysàgú lyuk a függönyön,ami termèszetesen vasalatlan és gyűrött volt,természetesen itt is felfedeztünk penészfoltokat a fürdőben és a szobában is. Egész éjszaka majd megfagytunk. A hőbefúvó villamos hangon működött,csak nem jött belőle a meleg. Második nap kérésünkre egy kicsit langyosabb lett a szoba de a "villamos" hangjától nem nagyon hallottuk a TV-t. Az ètelek nagy rèsze hideg,mirelit és rossz ìzű. 3 csillagot sem érdemelne a szálloda. Nagyon sajnáljuk,hogy ezért pénzt adtunk ki. Az egyetlen pozitìvum a szemèlyzet segìtőkészsége és a thermal vìz.
Az egész személyzett nagyon kedves. Az ellàtás svédasztalos és nagyon finom. A szobák tágasak akár 4fő is kényelmesen elfér. Mi erkélyesben voltunk. Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom.
Hallottunk negatív fennhangokat, ahogy a medencében lubickoltunk. Ezek olyan emberektől származtak, akik nem kikapcsolódni járnak ilyen helyekre. Ők mindenhol találnak kifogásolni valót. Valószínű a karaván hétvége miatt, hétfőre a külső medence kissé piszkos lett, de mi így is élveztük a kirándulásunk minden percét.