Magyarország legmagasabban fekvő szállodája, a XX. század tradícióit megőrző, de vadonatúj köntösbe bújtatott wellness és konferencia-hotel, mind a négy évszak élményszállodája, ahol minden új, csak a tiszta levegő a régi: ez a Hunguest Grand Hotel Galya.
Igazán remek 5 napot töltöttünk itt a Mátrában. Váratlanul, az utolsó pillanatban döntöttünk emellett a szálloda mellett és nem bántuk meg, bár szobák között már sajnos nem tudtunk válogatni, így egy kicsit szűkösen voltunk, sokat úgyse voltunk a szobában, mert folyamatosan élveztük a szolgáltatásokat.
Két kis gyerekünkkel próbáltuk ki a játszószobát , az x-box szobát a kalandpályát, a medencéket és látogattuk a vadaspark állatait. A relax masszázstól egy kicsit többet vártam, de vigasztalódtam az egész családdal az étteremben, ahol kiváló ételeket ettünk és bőséges volt a választék.
Nagyon szép helyen épült a szálloda, van múltja, ez a folyosón lévő régi fotókból kiderül, igazi retro hangulat uralkodik :) Az első nászutunk sajnos nem sikerült túl jól, ezért Galyatetőt választottuk, hogy egy jobb élményben legyen részünk. Jól éreztük magunkat, másoknak is ajánlani fogom a hotelt.
A szálloda nagyon szép természeti környezetben fekszik, csak sajnos az odavezető út (hegyi szakasz) elég balesetveszélyes a rengeteg kátyú miatt. Tudom, hogy erről nem a szálloda tehet, de a vendégek szempontjából nem elhanyagolható tényező. A személyzet barátságos volt, a svédasztalos reggeli és vacsora kínálata bőséges, minősége kiváló.
A szobából hiányoltuk a 4 csillagosban megszokott vízforralót a ness-cafe-val ill. , teafilterekkel (Reggel, felkelés után vagy később jól esne egy kávé, mely az étteremben sajnos nem volt túl finom). A fürdőszoba repedezett fapolcát is ideje lenne kicserélni. Egyébként jól éreztük magunkat, szívesen megyünk máskor is.
Összességében jók az ellátások, a tisztaság és a személyzet hozzáállása, de az egész szálloda egy nagyon retro feeling-el bír. Persze az idősebb korosztály számára ez nagyon vonzó lehet, de a fiataloknak elég riasztó (pl. lakodalmas zene esténként, Gedeon bácsi és tsai) A szállodán érződik a régi múltja (nem modern), de az elhelyezkedése és levegője, környezete egyedülálló, ez biztos.
Családdal voltunk itt. A környezet gyönyörű, óriásikat lehet kirándulni, ami hóban még romantikusabb. A gyerekek imádják a parkban tartott erdei állatokat és a játszóteret. A szobák berendezése sajnos elég változó és a legfelső emeletre nem megy lift, így az kicsit kényelmetlen.
Nagyon kellemesen éreztük magunkat. Szép kilátás volt a szobából. Az étteremben az egyéni italrendelésnél 3. nap volt egy kis nézeteltérés, a 1 dl pezsgő helyett 2 dl pezsgőt számított fel a pincér, mi a számlát aláírtuk és mikor elment a pincér az asztaltól akkor néztük meg részletesen.
Szóltunk a pincérnek, hogy ez a pohár 1 dl-es (összehasonlításként volt az asztalon 2 dl-es pohár, melyben levő italért 2 dl-t számítottak fel), ő mondta, hogy 2 dl-t ütött be a gépbe és ezzel részéről el volt intézve. Nem egy nagy összeg ( 400 Ft, bár van akinek ez is sok, ezért nem is akartunk ügyet csinálni belőle, de a rossz szájíz megmaradt. Ennek ellenére másnak is fogom ajánlani, mert összességében a szálloda kellemes volt. Üdvözlettel
Nagyon szép helyen van a szálloda.Az étel bőséges és választékos volt. A személyzet és a kiszolgálás kedves és udvarias.Plusz programunk a lovasszánozás mindannyiunknak tetszett.Jól éreztük magunkat köszönjük szépen.Tisztelettel, Horváth Zoltánné
Nagyon jo volt itt lenni. Finom etelek, tisztasag es nagyon jo volt a hangulata a hotelnek telen a nagy hoban. Sajnos autoval igen csuszos volt az ut felfele de a hely karpotolt:)
2019 októberében voltunk itt, egy ismerős ajánlására. A szálloda elhelyezkedése tökéletes a pihenéshez. A közelben szinte semmi nincs, ami megzavarhatná a nyugalmat. A beltér hangulatos, szép, a szobák tágasak, tiszták, és szépen fel vannak újítva. Az étteremben a választék bőséges, és finom. Nem lehet oka panaszra szerintem senkinek.
2019. nyarán másodszor jártunk ebben a gyönyörű fekvésű szállodában. Ez így tudatos választás volt részünkről, s újból nem csalódtunk. Tágas, tiszta szobák fantasztikus kilátással. Ami külön öröm volt számunkra, hogy s szobákat felújították, így minden tökéletes volt.
A kinti jacuzzi, a panoráma terasz az étteremben, a kedves,figyelmes pincérek, mind pihenésünket emlékezetesebbé tették. Biztos, hogy újra eljövünk ide.