A Villa Natura Hotel Zalakarostól egy kilométerre, Garaboncon, tíz hektár területen, csodálatos természeti környezetben, a Kis-Balaton természetvédelmi terület közvetlen közelében helyezkedik el. A 2007-ben épült modern szálloda, 44 fő elhelyezésére alkalmas, igényesen berendezett szobákkal és a házias konyha ízeivel várja az idelátogatókat.
Csodálatos 3 napot töltöttünk el párommal a Villa Naturában. A wellness részleg gyönyörű, családias, baráti környezet, bőséges étel, gyors kiszolgálás. Pecáztunk, életem első halát itt fogtam :) Ha lesz gyermekem, Őt is biztos elvisszük ide, mert szívet-lelket melengető, természetközeli hely!
Nekem és páromnak nagyon tetszett, hogy a Hotel nem volt túlzúfolt, illetve, hogy igazi nyugodt környezet volt. Ami a legalkalmasabb azok számára, akik kikapcsolódni szeretnének. Bőséges ételt kaptunk, illetve a kiszolgálás is gyors volt. A wellness részleg is nagyon szép volt. A legjobb volt az egészbe, hogy nem kellett sorban állni és tolongani a szolgáltatásokért. Mi nagyon jól éreztük magunkat, ezen a hétvégén.
Ködös volt az idő mikor megérkeztünk, és persze estére jól meg is éheztünk. A fogadtatás kedves, csend és nyugalom is, a TV képernyő az olyan mint egy tál rizs. De mi nem tévézni jöttünk, hanem túrázgatni. Isteni reggeli, aztán uccu neki! Estére fáradtan, kissé megéhezve, jóleső hideg sör, vacsora megedve, jóllakottan pihenni tértünk, forró fürdő előbb, aztán vízszintesbe helyezkedtünk.
5 éjszakát töltöttünk a szálláson két kutyával együtt. Ami elöször feltünt, hogy kissé furcsa a szálloda elrendezése, mert egyes szobák, csak a welness részlegen keresztül közelíthetőek meg. Ami minket nem zavart, de másoknak lehet kellemetlen, hogy miközben a jakuzziban fürdik mások ott vonulgatnak.
A kutyáknak igazi paradicsom ez a szállás. A nagy tó és a nagy szabad tér, mind az ő kényelmüket szolgálja. Kutyával nem lehet bemenni az étterem részre, csak kint, a teraszon lehetnek. Így egy hidegfrontnak köszönhetően majd megfagytunk vacsora közben :) A kutyabarát csomagban szereplő kutyavigyázás abból áll, hogy bezárhatjuk a kutyákat a szobába és időnként ránéznek. Így ezt nem vettük igénybe. A természet gyönyörű, rengeteg látnivaló van a közelben, akár kutyával is. Pl. Kis-Balaton, Bivalyrezervátum, Kánya-vári sziget, stb. A vacsora egy leves és egy főétel volt, amit kettőből lehet választani. A mixer nagyon jó koktélokat kever. A szoba kényelmes, volt nagy terekkel. A kiszolgálás udvarias és kellemes volt.
Nem túl jól kezdődött. . . A februári foglalás és banki átutalás ellenére, melyet is vissza is igazoltak és időpontot egyeztettünk, nem voltunk a rendszerben. Az egyetlen! - recepciós, pultos, felszolgáló,takarító egy személyben-hölgy kedvessége, segítőkészsége és profi hozzáállása eredményeképpen kaptunk szobát.
Végül is jól jártunk, mert igaz, h nem kutyussal érkeztünk,de azt a helyet kaptuk,és onnan közvetlenül ki tudtunk járni a tóra. A táj gyönyörű, az ellátás jó, igényeinknek megfelelt. Az átlagos személyzet a kevés embert jelzi, a velünk foglalkozó hölgy átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Összességében jól éreztük magunkat.
A szállásvadász ajánlata és a kutyabarát szállás meghirdetése miatt döntöttünk a családdal, hogy ellátogatunk Garaboncra, jól tettük! A semmi szélén (vagy közepén? ), a nagy füves réten, a halastó mellett található az első látásra nyugalmat árasztó, kikapcsolódásra csábító hotel.
Már a megérkezéskor megérint a szabadság érzése, mivel a terület szabadon bejárható, nincs kerítés, nincs korlát. . A szállás körüli rét és a környék sétára,barangolásra csábít, csak bírd erőnléttel és a lábaddal! Családunk nő tagjai az örökmozgó kutyával (egy igazi túrázó! ) ki is használták a lehetőséget. A férfiak pedig mit is csinálhattak volna, mint a halakat ijesztgették (hatásosan, mert volt kapásuk és fogási élményük). A tóparti teraszon vacsorázva, gyönyörködve a naplementében kellemesen telt az este is. A reggeli ébresztőt pedig a madarak szolgáltatták. A hotelnek nemcsak a környezete, hanem a légköre is barátságos, a személyzet kedves és segítőkész volt. A szobák tiszták és a jelzett besorolásnak megfelelően kényelmesek voltak. Kutyusunk is otthon érezhette magát, hiszen "saját" teraszon napozhatott, nagyokat futkározhatott a fűben, pancsolhatott a vízben és barátkozhatott a többi vendéggel. Ajánlom ezt a helyet minden olyan utazónak, aki békés, természetközeli környezetben szeretne nyugodt perceket, órákat, napokat. Egy próbát megért!
A sok rossz hozzászólások miatt félve mentünk el a családommal. De elmondhatom hogy az első pillanattól kezdve kellemes csalódás ért. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, mindennel nagyon megvoltunk elégedve. Nálunk a jakuzzi is mükődött minden nap. A reggelinél is folyamatosan figyelték az étel fogyását.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kutyabarát szálláshelyet, aki kikapcsolódásra vágyik a családjával és/vagy a házikedvencével. Gyönyörű a környezet, a tó, barátságos a személyzet!
Jól megközelíthető, Zalakarostól tényleg csak egy ugrásra lévő szálloda. Amiért ide mentünk és nem Zalakarosra-ahová persze fürdeni átmentünk-az a csend és nyugalom. Mintha egy lakatlan környéken lennénk, a közeli úton is alig volt forgalom. Gyönyörű a tó és környéke, a szálló terasza, étterme is a tóra néz, este és reggeli után is ki lehet ülni akár a tó partjára is, nyugágyakba.
Igen szépen van lenyírva a pázsit az egész tó környékén. A szobánk kényelmes, csendes volt, légkondi működött. Kellett is már délelőtt, mivel a nap betűzött az erkélyajtón. Megérné az erkélyek fölé tetőt készíttetni, akkor nem sütne annyira a szobába a nap és nem kellene annyit működtetni a légkondit. A hotel wellnest nem próbáltuk. /Elég nagy jacuzzi és szauna/ A koszt megfelelő volt. /Legalábbis 3 csillagnak megfelelő/ A személyzet igen udvarias. Mindenkinek ajánlani tudom, csak azoknak nem, akik nem szeretik a kutyákat. /Mert abból volt bőven, kicsi is, nagy is/
Ha valaki egy csendes, családias vagy romantikus hangulatú kikapcsolódásra vágyik, annak merem ajánlani a Hotel Villa Naturát. Párommal egy csodálatos hétvégében volt részünk ott, sok-sok extra szolgáltatással. Külön kiemelném a Halloweeni tökfaragást, sült gesztenyével és forralt borral, ami még számomra is meglepetés volt.
A teljes csapat igen barátságos a takarítóktól egészen a vezetőségik. Semmiben sem volt hiányunk. Remek, laktató étel a tóra néző kilátással. A párom és én köszönjük ezt a csodás hétvégét a Hotel Villa Natura vezetőségének és alkalmazottainak.
Ez a szálláshely ajánlott minden olyan családnak, akár párnak akiknek fontos, hogy kedvencükkel együtt pihenjenek. A képek már tükrözték, hogy ezen a helyen igenis fontos szerepe van a házi kedvencüknek. A tó csodálatos, a tény, hogy egyszerre az ember és kutyája is ugyanazon helyen fürödhet maga a pompa. Igazi kutya paradicsom.
A szoba felszereltségében teljes mértékben elegendő, az étterem kulturált, tiszta és isteni finom a kaja. A környék is csodálatos, de a hotel területe igazi zöld övezet. Határozott szándékunk még visszatérni.