A Sörpince a tipikus átlagos magyar vendéglő. Kulináris fantáziától meg nem fertőzött fogások az elmúlt 50 év szellemében, komoly adagok, barátinak mondható árak. Egy étkezésen belül találkozunk korrekt, középvonalas fogással, de belefuthatunk állott, hűtőízűbe is, mint ahogy mi az egyik hallal jártunk.
Van egy bizonyos rutinjuk, aminek segítségével időben megkapja mindenki a maga középszerű ételét, aminek a közönség nagy része örvend, így míg mondjuk az ugyanott levő Aranykereszt – ha még működik -pang, addig a Sörpincének van forgalma. Több ízben is betértünk ide, volt, hogy csak egy pohár sörre, volt, hogy ebédelni, nagy csalódás nem ért soha, mondjuk, várakozásaink sem voltak magasak. S talán szerencsénk is volt, ahogy olvasom a többi beszámolót.
ÁÁ nagyon rossz! Rokonokkal voltam kereszt anyám olyasmit evett mint a Gordon Blő-t csak nem sajt volt benne hanem gomba és megkóstoltam olyan volt mint az áztatott kenyér ő is azt mondta! A Grdon Blő az finom és a rántott hús. Összességében 3 csillagot adnék neki! Hát nem Gyula legjobb étterme árilag se ételek se a legjobbak! Nekem nem jött be sehogy sem. Akkor jó ha sok a pénzed.
Ha továbbra is égett olajban sült krumplit, rántott szeletet , vagy töltött húst szeretnél enni , olyan tányéron, amin a nagy mennyiségű körítéstől nem tudsz vágni,ott a helyed. Évről évre mindig ugyanaz. A gasztronómiában bekövetkezett változás szele sem érintette.
( de lehet, hogy nincs is rá igény) Nyáron a terasz a város gyönyörű szökőkutas terére néz, ami nagyon vonzó úgy a turisták , mint a helyi lakosok számára.
Két ihatatlan, cukor ízű "limonádé" és egy csapolt Dreher Classic 1600 Ft. Flegma pincér. Ótvar, lehúzós hely. Gyulán ettől csak jobb van. Kerüld el, ha jót akarsz!
Pár évvel ezelőtt már jártunk itt. Azóta terveztem,hogy egyszer visszatérek ide. Most úgy alakult,hogy csak italt szerettünk volna fogyasztani a "Sör"pince vendéglőben. Ezúton tájékoztatok mindenkit,hogy azt itt NEM lehet,csak ha eszel is. Sőt még az sem mindegy,hogy hova ülsz le.
Beültünk Gyulán március 24 én pénteken,a központi helyen lévő Sőrpince nevű étterembe és rendeltünk kávét. A kávé olyan volt mint egy híg tea, kértünk tejszínt mellé, az pedig gyakorlatilag egy csészében kihozott meleg tej volt. Szégyellje magát az étterem, hogy ezen a patinás helyen ilyen felháborító minőségű kávét szolgál fel
Tegnap este vot "szerencsénk" egy vacsorát ennünk itt. A párom halászlét evett, mellé szűzérméket salátával, én ragulevest, sous vide tarját zöldbors mártással, köretnek tejfeles uborkasalátát. A levesek említésre sem méltók, a raguban a krumpli olyan kemény volt mint a kő, a halászlé meg enyhén pocsolyaízű, cserébe teli afrikai harcsa filé darabokkal, (egyébként paszírozott ponty és keszeg volt az alaplében).
A második fogásokra elég sokat kellett várni, de kár volt. A szűzérme ki volt klopfolva, agyon volt szárítva, kemény volt, rágós, hideg és élvezhetetlen. A hozzá tálalt fűszervaj nem is tudott ráolvadni, mert a megfelelő hőmérséklet hiányzott hozzá, azon kívül szerintünk margarinból volt, mert én elkövettem azt a hibát, hogy megkóstoltam. Igazán nem kellett volna, az íze kritikán aluli volt, és felragat a szájpadlásomra, a víz sem vitte le. A saláta viszont finom volt. A "szuvidolt" tarja borzalmas volt. Szintén kemény és száraz, elrágni, lenyelni alig lehetett, pedig igen jó fogaim vannak! Lehet, hogy csak divatból írták oda, hogy milyen módon készült, mert szerintem köze sem volt a sous vide elkészítési módhoz. Az uborkasaláta lelketlen volt, de legalább ehető, igaz a tejfel a közepén nagyon szomorúan festett. . . A zöldbors mártás. . . az valami fertelmes dolog volt, de legalább jó sokt adtak belőle. Valamiféle ételízesítő íze volt, talán leveskocka? Igaziból nem is vagyok rá kíváncsi. Mint a pincér sem volt kíváncsi arra, hogy meg voltunk-e elégedve az elfogyasztott ételekkel, mert megkérdezni csak azt sikerült, hogy kp vagy bankkártya a fizetési mód. Megpróbáltuk meggyőzni egymást, hogy azért annyira nem volt rossz, de nem sikerült. Mert elég rossz volt sajnos.
Már az asztalfoglalásnál borzasztó problémát jelentett a babakocsi elhelyezése a jóindulattal csak félig telt étteremben. A rendelés leadására 20 percet kellett várni... Az étel szerencsére finom volt.
2009-2012 rendszeresen jártunk ide és mindig elégedettek voltunk mindennel. Ma viszont a kiszolgáló hölgy nem flegma és barátságtalan volt. A húsok szörnyen el voltak sózva és nagyon rágósak voltak. A pacalnak enyhén savanykás íze volt. Egy óra sem telt el, hogy eljöttünk és most mind az öten gyomorfájással és hányingerrel szenvedünk. Remélem nem lesznek súlyosabb panaszaink.
Férjemmel és fiammal ültünk be ide ebédelni a nyaralásunk második napján. Az egész úgy kezdődött, hogy a pincér kedvetlenül és faarccal odajött hozzánk (előtte ismerősökkel jól elvolt, látszott, hogy megzavartuk) kezünkbe nyomta az étlapot, és rezignáltan válaszolt arra a roppant bonyolult kérdésre, hogy van-e menü.
Vasharapás tekintettel lekezelően közölte, hogy csak hétköznap van, mintha bárhova is kiírták volna. Amikor kihozta a megrendelt italunkat, gyakorlatilag odacsapta a z asztalra, közben kiválasztottuk, mit kérünk. A kedvencem a marhasteak, nem is sajnálom rá a pénzt ilyenkor, meg is volt az ára. Azonban már akkor feltűnhetett volna, hogy nem kérdezte meg a pincér, hogy véresen, vagy átsülten kérem-e a steaket. Amikor kihozták, elsőre látszott, hogy itt problémák lesznek. 5-6 különböző vastagságú húscafat volt a tányéron, a zöldborsmártásban úszkálva. A mártás nem volt leszűrve, elég kellemetlen volt, ahogy a zöldbors darabok ropogtak. Amint felvágtam a húsokat kiderült, hogy egyik véres, a másik túlsült. Hála istennek marha volt, de nem steakhús, inkább talán maradék comb, vagy hasonló. Egy-két vastagabb darabot alig lehetett elvágni. Megettem, mert már nagyon éhes voltam, de borzasztó volt. Leginkább menzakajára hasonlított az étel, bár ott néha jobban főznek. nSoha többé nem megyünk ide, és másnak sem ajánlom. Kivéve ha ismerőse a pincérnek.