A Thermal Hotel Harkány a városka egyetlen gyógyszállója, amely újonnan kialakított termálmedencéinek, gyógycentrumának, éttermének és hangulatos szobáinak köszönhetően az utóbbi években komoly hírnévre tett szert a régióban.
A szálloda első pillantásra belűről szép és színvonalas, superior medium kétágyas szoba szépen berendezett, de a fürdő tisztasága nem kifogástalan mint ahogyan a wc és zuhanyzó vízellátása sem. A wellnes részelegen található szauna falu szép és kényelmesen használható, viszont a melegvizes medencékért külön kell fizetni ami egy termál szálodában szerintem nagyon furcsa és kiábrándító.
A vacsora és a reggeli bőséges és változatos, de az ebéd kritikán aluli. Trljes panziót foglaltunk, de sajos az ebéd 2 fajta leves és egy fajta főételből állt amit előre nem lehetett megtudni mi is lesz így vagy pont szerette az ember amit csináltak, vagy az étlapról (a teljes panzió árán felül) rendelhetett mást. Szerintem a választás lehetőségét lehetne biztosítani az ebéd tekintetében is minimum 3 fajta leves és 3 fajta főétel, mellé savanyúság és desszert, ez a minimális elvárható egy 4 csillagos száloda kínálatában. Összességében viszont kellemsen el lehet tölteni néhány napot a hotelben, ha ezeket az apróságokat kijavítják egy igazán színvonalas pihenő hely válhat belőle.
Két ünnep közötti lazulást terveztünk párommal. jó erős három csillag 4 semmiképp. reggeli mindennap ugyanaz szerencsére télen voltunk így észre sem vettük a légkondi hiányát. fel sem tételeztem egy 4 csillagos szállodánál, hogy nincs. divatból rég kiment sík képcsöves tv készülék gyenge adás minőséggel, kevés adóval. ár érték arányt tekintve kicsit többet vártam.
A thermál medencék mérete kicsi. Felhívás szerint 5 fő tartózkodhat a medencékben egyidejűleg. Ezzel szemben általában 15 fő felett volt a tartózkodók száma (volt amikor 22 fő). A szauna park is túlterhelt volt. Az infra szauna első nap nem üzemelt. A későbbiekben egy alkalommal tudtuk igénybe venni, állandóan foglalt volt.
Az élmény medence főfoka alacsony. Nem is volt a medencében csak néhány fő egyszerre, azok is elsősorban úsztak Pedig a szolgáltatásai feltűnően gazdagok. Az átöltözéshez szükséges öltözőkben zuhany nem volt, a zuhanyozásra szolgáló helyiség elavult. A szoba felszereltsége elfogadható volt. Az ágy kényelmes, a TV ósdi, a képminőség kifogásolható volt. Az internet akadozott. A dohányzási lehetőség erősen korlátozott volt (ez a divat! ! ). E miatt többen a fürdőszobában dohányoztak, ezt néha érezni lehetett. Az erkélyen való dohányzást engedélyezni kellene. Ezektől a hiányosságoktól eltekintve nagyon jól éreztük magunkat. A park gyönyörű, gondozott. Az üdülők közvetlensége, segítő készsége, a személyzet kedvessége sokat segített. A konyha és a kiszolgálás kiváló! Finomakat és bőségeset fogyasztottunk. Az orvosi szolgáltatásokat nem vettük igénybe. Jó volt, szép volt, máskor is eljönnénk.
Az egész szállodára ráférne egy felújítás,úgy kívül mint belül,a fűtés nem működött, de amint jeleztük a problémát rögtön hívták a szerelőt és intézkedtek. A wifi gyenge volt,de ezen kívül más negatívum nem volt. A személyzet kedves segítőkész,A reggeli és a vacsora finom, ízletes,változatos volt.
Nagyon jó ár-érték arány, kellemes környezet, gyógyító termálvíz, gondos kezelések. Tömören így értékeljük a hotelben töltött hat napot. Az étkezésre semmi panaszunk nem volt, ám a borok ára szemérmetlenül túlértékelt. A gyógyvizes medencék gyakran túlzsúfoltak voltak, és az élményelemek működtetésének időzítése is felülvizsgálatra szorulna.
Vegyes érzelmekkel jöttünk el a hotelból. . A környék nagyon szép, a szobából a kilátás már kevésbé: egy lapostetőben gyönyörködtünk. A szoba berendezése kopottas, a kisképernyős kb 20 éves tévé felejtős. /de hát nem tévézni mentünk/ A személyzet - egyes recepciósokat kivéve - kedves.
Az úszómedence okés, de elég furcsa, hogy a termálvizes medence használatáért fizetni kell. A masszázs, már ha kap időpontot az ember, nagyon klassz. A reggeli bőséges. Kár, hogy a gyümölcsöt nem pótolják, így az már az elején elfogy. A vacsora is finom lenne, de gyakori konyhatechnikai hiba, hogy a húsok kemények, rágósak. Mi az ebédet is igénybe vettük, finom volt. A padlószőnyegek mindenütt kopottak, foltosak.
Érkezéskor a recepción semmiféle tájékoztatást nem kaptunk, se azt, hogy hol a welness részleg, hol az ebédlő, hány órakor lehet étkezni, semmit. Úgy kellett mindent megkeresnünk. Pedig meg is kérdezték voltunk-e már itt. Mondtuk, hogy még nem.
A gyógymedencékért külön fizetni kell, pénteken vettünk két félnapos jegyet, 1800 Ft-ért, ezért én kétszer, a férjem egyszer ment bele a medencébe, ugyanis 8 órakor bezér. Olyan kicsi, hogy pár ember fér csak bele. Ki is van írva, hogy egyszerre 5 ember tartózkodjon benne, max. 20 percig. Egy nagy 4 emeletes szálloda, aminek a neve thermál, ott hogy lehet fizetős a gyógymedence /miért nem teszik bele a szobaárba/? A nem fizetős welness-úszómedence hideg, ott max 10 percet tud az ember tartózkodni, vagy úszni az, aki tud. Ezt a medencét kellene gyógymedencének megcsinálni, sokkal népszerűbb lenne a szálloda és az ember úgy érezné, hogy tényleg kapott valami plusszot a pénzéért. A svédasztalos vacsora választékos, finom volt. A reggeli az szegényes. Se barnakenyér, se péksütemények,sütemény gyümölcs sem volt, csak este. A kávéhoz tejet nem találtam, üresek voltak a kancsók. A gyümölcsléhez 1 dl-es poharak voltak kitéve, hogy ne fogyasszanak belőle sokat. A narancslé felhígított vízízű volt. A szaunák, gőzfürdő az jó, a szeánszok is jól sikerültek. Az éttermi felszolgálók gyorsak, kedvesek. Javaslom a welness és gyógyrészleg este 23 óráig való nyitvatartását, hogy vacsora után még lehessen fürödni.
Feleségemmel jártunk ott,szülinapi meglepi volt a Wellness hétvége. Nagyon kedves a személyzet,a reggeli és vacsora bőséges kínálattal rendelkezett,finom volt! A szobák szépek,tiszták a wellness részlegük elfogadható,a szauna falú az nagyon szuper. El dugott helyen van,nehéz megtalálni. Szép a parkja,kellemes a környezete.
3 éjszakát töltöttünk ebben a szép hotelben.Csoda szép helyen van,itt tényleg kilehetett kapcsolódni. A reggeli és a vacsora választéka bőségesés egyben nagyon finom. A problémánk csak annyi volt,hogy a fürdőszoba ajtót nem lehetett becsukni.A többi észrevételünket viszont rögtön kijavították.
A személyzettel kezdeném illemtudóak, kedvesek, aranyosak .... még folytathatnám. Az ételről annyit bőséges változatos, a süti jó ötlet a vacsora után. Minden szuper volt.