A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Nem idén nyaraltunk a Helikonban, bár ebben az évben is felmerült, de majd a 10. házassági évfordulónkon visszamegyünk. Az ételek minősége és mennyisége nagyon jó volt, és én is kiemelném, amit az egyik értékelő írt, hogy van csapvíz, nem kötelező vásárolni az italt. A kilátás hihetetlen gyönyörű, este-reggel csak álltam, és néztem a Balatont.
Az egybe nyitható szobák tökéletes választás,az ágy jó,a fürdő jó,az erkély a panorámával szuper,a félpanzió a kaja szenzációsan finom,bőséges,választékos,a személyzet kedves köszönős és csinos/a tanuló lányok/. A környék szuper,minden elérhető távolságban és megfizethető áron A szobai tv lehetne nagyobb. köszönjük a Murvai család.
Párommal augusztus végén 4 éjszakát töltöttünk ott és nagyon szépen rendezett környezetben és bőséges ellátásban volt részünk a szobánk tiszta volt törölközőnket is naponta cserélhettük a személyzet és különösen a konyha főnök roppant figyelmes volt! Úgy hogy köszönjük neki és legközelebb ha arra megyünk újra oda térünk vissza!
Negyedszer is visszatértünk feleségemmel, mert itt korábban is jól éreztük magunkat. Mostani alkalommal egy olyan szobát kaptunk, ahol előzőleg háziállattal érkezett vendégek lehettek. A takarító személyzet is meg mi is minden illatosítót "bevetettünk", sajnos hiába. A padlószőnyeg árasztotta a pisiszagot.
Másnap reggel a recepción készségesen eleget tettek kérésünknek olyannyira, hogy egy magasabb árkategóriájú szobát biztosítottak számunkra alapáron. A további éjszakákat már kellemesen tölthettük el. (Valamilyen megoldást kellene találni erre a problémára, például a kisállattal érkezőket egyugyanazon szobába kellene elhelyezni. ) A szobákból gyönyörű kilátás van a Balatonra. A svédasztalos reggeli és vacsora egy három csillagos szállodában, olyan minőségben és mennyiségben mint ebben a hotelben nagyon dicséretes. Vacsoránál mindig van hűtött csapvíz, nem "kényszerítenek" italfogyasztásra.
Idén kétszer voltunk itt, mert kiváló az ár-érték arány. A szobák tényleg kis alapterűek, főleg ha pótágy is van. A falak vékonyak, minden áthallatszik. A 3 csillaghoz képest szerintem az ételek jók voltak. A kilátás viszont mindenért kárpótol. A legtöbb 3 csillagos szállodában menüs vacsora van, de itt az ebéd és a vacsora is svédasztalos volt, ami nagyon jó.
A szalloda fekvese a to kozelsege miatt kivalo. A hotel allaga elhasznalt es regi,ennek megfeleloen kopott,felujitas nagyon szukseges lenne. A butorok allapota igen kopott,a furdoszobaban a WC feltetlen cserere szorulna,kad,mosdo elfogadhato volt. A szemelyzet kellemesen igyekezett kompenzalni a hely hianyossagait. Kedvesek,szolgalatkeszek voltak.
Az etkezes valasztekos es jo minosegu volt. Remelem,felujitas lesz,mert kar lenne hagyni tonkremenni ezt a kivalo fekvesu es jo adottsagokkal biro szallodat.
2014. augusztus utolsó hetében töltöttünk itt két éjszakát. Igen,ez egy retro szálloda,anno 30 éve még kisgyermekként nyaraltam itt :) Ami negatívum:a szoba borzasztó kicsi. A fürdőszobában még egy kis darab szappan sem volt,csak folyékony,amit kicsit hiányoltam. Viszont gyönyörű tiszta volt. Az étkezés. . .
hát,ettem már jobbat,ízletesebbet. Reggelire például nem értettem a paprikáskrumplira emlékeztető valamit. Viszont ha kértem valamit,mindig azonnal ugrottak. A szálloda elhelyezkedése csodás. Reggel a balaton látványára ébredni! ! A mellette lévő kis park pedig elég egy gyermek mozásigényének kielégítésére. Ám azt nem értettem,miért kell egy parkolásért napi 600 ft-ot fizetni? Ez azért igazán beleférhetne az árba! A kijelentkezés borzasztó volt,kb. 40 perc. Megpróbálunk még visszajönni valamikor,mert Keszthely gyönyörű!
Alapjában véve egy kellemes hetet töltöttünk a gyerekekkel az Önök szállodájában. Kényelmünket csupán az rontotta el, hogy egy harmadik ágyat is betettek a szobába, másképp nem fértünk volna el.
Szerintem alapvetően nem lenne szabad így kiadni a szobákat, mivel így már tömegszállássá változott a szoba, egy fotelt és egy asztalt ki is kellett vitetnünk, másképp nem tudtunk volna kimenni az erkélyre, ahonnan egyébként csodálatos panoráma tárult elénk. Az ellátás ettől eltekintve kiváló volt, az ételekből bőséges választék volt, a pincérek figyelmesek voltak, a takarító személyzet szintén kedves és figyelmes volt. Tetszett az uszoda és a fitness szolgáltatás is, egyetlen baj, hogy kiadják az uszodát külsős intézmények részére, ez rossz idő esetén a szállóvendégek rovására megy, hiszen akkor ők nem élvezhetik az uszoda örömeit. Minden mással meg voltunk elégedve. Jó munkát és sok vendéget kívánok Önöknek.
Már második alkalommal nyaraltunk a Helikon Hotelben és ismét nagyon jól éreztük magunkat. A személyzet kedves,barátságos,kéréseinket örömmel teljesítették. Az ételek nagyon finomak, változatosak voltak, mindig találtunk kedvünkre valót. Az étteremben a pincérek kedvesek, különös tekintettel a teremfőnökre, aki már ismerősként üdvözölt minket. Köszönjük!
A szálloda elhelyezkedése tökéletes,pár lépés a gyerek és családbarát városi strand. A szálloda mellett játszótér , park, hajó kikötő esti programok a szálláshoz közel. Az étkezés reggeli, ebéd , vacsora is változatos, bőséges, s nem mellékesen nagyon finom. (köszönet a főszakácsnak! ) A szoba kicsi , főleg pótággyal.
Az ágyak pihenésre, alvásra alkalmatlanok borzasztóan kényelmetlenek, a pótágy teljesen felesleges mert még egy 4 éves gyereket sem bírt el anélkül hogy össze ne csuklott volna. A szálloda saját strandja kisgyermekesek számára kevésbé alkalmas , a vizibicikli szörnyű állapotú a sziget gazdátlannak tűnik. A bowling ott tartozkodásunk alatt nem volt használható. Összeségében jól éreztük magunkat a retro utazáson de egy kis odafigyelés a szálloda részéről az épület rendbetételére elengedhetetlen lenne.