Éttermünk Kőszegen a középkori belvárosban, a Jurisics Vár bejárata mellett található. Étlapunkon a hagyományos ételek mellett hal-és vadételeket, vegetáriánus fogásokat, friss salátákat, gyermekmenüket is megtalálhat a betérő kedves vendég. Közkedveltek kétszemélyes tálaink: Forintos Mátyás tál és Jurisics Miklós lakomája.
Honlapunkon csoportok részére kiírt menüajánlatokkal várjuk Önöket. Legyen a vendégünk egy finom ebédre/vacsorára és egy jó pohár kőszegi borra!
A helyet - nem egyalkalmas tapasztalat alapján - csak ajánlani tudom. Visszajáró vendégek vagyunk. Az év bármely időszakában, ha a környéken kirándulunk, barátokkal vagy családdal, az esetek 90%ában a Bécsikapu Étteremre esik a választásunk.
Nekünk még sosem volt negatív tapasztalatunk, pedig legutóbb is az Ostromnapok alkalmával ebédeltünk a helyen, és annak ellenére hogy rengetegen voltak mind az ételek minősége mind pedig a kiszolgálás kiváló volt.
Kőszegen kirándultunk családommal és ezt a helyet találtuk, ami Szép Kártya elfogadó hely, és mindannyiunk számára szimpatikus is. Érkezésünkkor egy kedves pincér fogadott minket, jelmezben. A hely hangulata nekünk nagyon tetszett a "trón" szerű székekkel, bárdokkal a falon. A kiszolgálás kedves, segítőkész és gyors volt.
Az étlap összeállítása megfelelő és sokféle. A fantázianevek ötletesek és külön dicsérendő, hogy pontosan le van írva, mit takar, nem a pincért kell külön kérdezgetni. Az ételek mérete óriási, a tálalás ötletes. Ízeiben egy átlagos étteremnek mondanám, de a hangulata miatt egyszer érdemes kipróbálni.
Családommal betértünk ebbe az étterembe vacsorázni! A pincér hölgy nagyon kedves és aranyos volt! Az étel viszont förtelmes! A kutyámnak sem adnék ilyen minőségű ételt! Kevés, viszonylag drága, és ehetetlen! Természetesen ahány ház annyi szokás, de ezt a minőséget nem nehéz felülmúlni!
Egy egyszerű előétel, mint például a rántott sajt, ami savanyú volt! Egy falat és kész a rosszullét! A családom reménykedett, és rendeltek desszertet, hátha az ehető lesz! De sajnos nem! A somlói galuska szó szerint folyt a tányéron! A barátnőm túrós palacsintát kért aminek a mazsolán kívül nem volt íze! Senkinek nem fogom ajánlani ezt az étteremnek nevezett förmedvényt!
Kisgyermekes családként a mai napon betérve rendkívül megdöbbenve még ilyet nem tapasztaltunk. . . . A tisztaság nulla még az asztalt is én töröltem le. . . az egyik asztalnál épp akkor szórta szét a leszedett terítéket egy pincér. . . láthatóan másik is mindhiába várnak még csak étlapra is. . . A 2 szomszédos asztalnál kutyák.
. . az egyik asztalnál lévő megállás nélkül ugat. . . bő10 perc után étlapot kapunk a napi A-B menü után érdeklődve állitólag már elfogyott bár fülünk hallatára rendeltek ezt mások. . . és mivel 5 éves kislányom a kutyaugatás közepette, remegve kérdezte, hogy: Anya itt fogunk enni? . . . igy még időben ráébredtem, hogy nekünk miért is muszáj egy ilyen tisztának sem igazán mondható, szemlátomást rossz szervezésű étteremben (? ) ebédelnünk negyed 2-kor? ? ? Ugyhogy a kaja nem lett tesztelve. . . az étlapot visszaadtuk mondván a gyerek fél a kutyától,talán majd legközelebb, sajnáljuk! A válasz annyi volt , hogy a kutya őket is zavarja. . . de még csak fel sem ajánlották, hogy esetleg itt- bent foglaljanak helyet ha gondolják. Jártunk már Kőszegen de akkor kihagytuk, mert akkor az ajtóban még a pincérek próbálták "elcsípni" a vendégeket, ami nem nyerte el akkor sem a tetszésünket. . . sajnos most mi magunk sétáltunk be, mert sajnos nem nagyon van más választék éttermek tekintetében a vár környékén.
Egy ebédre ugrottunk be a feleségemmel, ezelőtt soha nem voltunk még itt, pedig csak pár km-re lakunk Kőszegtől. A személyzet kedves volt, a kiszolgálás sebessége is megfelelő volt, nem kellett túl sokat várni. A leves amit ettem (fokhagymakrém leves), jó volt, bár ettől lehet klasszisokkal ízletesebben is megcsinálni, de sokkal rosszabbul is.
Itt kőszegen mindkét esetre van példám, úgyhogy inkább úgy mondom, hogy erősen átlagos volt. A második fogás, a szarvascomb viszont már sokkal magasabb szintet képviselt, kellően átsütött, szinte omlós volt, valahogy így kell elkészíteni. Amit a feleségem rendelt volna, azt nem tudták elkészíteni az egyik alapanyag (libamáj) hiánya miatt, ami nyári időszakról lévén szó, elég nagy hiba. Amit helyette rendelt, az is ízletes volt. Az árak nagyon rendben vannak. Vissza fogunk még térni.
2015. Július 15. egy ebédre tértünk be a családommal. Maga a környezett ahol ettünk / a teraszon / az nagyon tetszett. A falakat középkori fegyverk díszitették. A felszolgálók is középkori ruhákban voltak öltözve. Kézséggel álltak rendelkezésünkre és udvariasan felszolgálták az italokat és ételeket. Az ételek ízletesek voltak.
Csak a libamáj lehet volna több a bundában, az árához képeset, mert sajnos alig volt a bundában egy falat belőle. SZÉP kártyával is lehetett fizetni. Legközelebb, ha arra járunk, azért felkeressük, legfeljebb libamájat nem rendelünk. Ételék minősége: jó Kiszolgálás: kiváló Hangulat: jó Ár / érték arány : jó Tisztaság: jó
Az ittjártam. hu ajánlása alapján betértünk egy másik, a jelenlegi 1. helyezett étterembe, amit inkább csak II. o. csárdának neveznék nagyon átlagos kínálattal. Nagyon jól döntöttünk, amikor felálltunk és átsétáltunk a Bécsikapuba!
Az elhelyezkedés jobb nem is lehetne: rögtön a vár bejárata mellett, középkoriasan berendezett kerthelyiségből lépcső vezet a szuterénbe, ami klasszikus lovagteremnek van beredezve - még a székek is tömör fából vannak, a vaskos kőfalakon régi alabárdok és egyéb fegyverek. Az ételek mennyeiek - a vaddisznó és marhahús is szinte szétolvad az ember szájában, az ízek tökéletes harmóniában, szépen díszítve hozzák ki a tálakat. Én komolyan tanácsolom, hogy már csak az árakkal is meg kéne különböztetniük magukat a környékbeli egyéb "kommersz" éttermektől! Én fizettem volna ezért többet is. Biztos hogy betérünk legközelebb is, ha Kőszegen járunk!
“A kiszolgálás lassú volt és pocsék! A rendelés: italok - 2 jókai bableves, 2 palacsinta és 1 vaddisznó pörkölt! A 2 levesből 3/4 órai várakozás után csak egyet sikerült kihozni, az evőeszközért, kenyérért külön szólni kellett! Kb. 10 perc után a másik leves is kiérkezett! Ezek után kértem a számlát! ! !
A legborzasztóbb az volt, hogy még a férfi pincér oktatott ki, hogy lehetnénk türelmesebbek, mert tele van az étterem, de egy elnézés kérés sem hagyta el a száját! A két leves, úgy gondolom, hogy kész étel! ! Amiről ők nem is tudnak, hogy két családhoz 10 percig nem szóltak, így ők felálltak és távoztak rendelés nélkül! Azt is furcsállottuk, hogy a pincérek hosszú percekre a konyhában tartózkodtak, a vendégeket magukra hagyva! A kiszolgálás és a vendégekhez való hozzáállás kritikán aluli, semmi esetre sem javasolom senkinek, 100 m-es körzetben több étterem is található, akik tényleg a vendégért vannak! ” 2014. 08. 12.
Lovagias jellegű étterem. Röviden összefoglalva, a konyha közepes de jó volt, a kiszolgálás ügyetlen, a hely nagyon vegyes, nem nagyon megnyerő. A rossz szagot mi is tapasztaltuk, igaz csak a bejáratnál. Egyik wc-n sem volt papír! Ami jó volt benne, hogy többféle gyerekmenü van, és azok háromfogásosak, rendes, normális ételek.
Langyos volt a leves. Az egyik főétel mellé kért uborkasalátát, elfelejtették kihozni, szólás után is csak majdnem a végére sikerült, amikor már legszívesebben visszaküldtük volna. Egyéb apró ügyetlenségek, egyik pincér elég ízléstelenül nézett ki, mint akit most szalasztottak egy való világ showból. Lovagi szerkó alatt, oldalról teljesen nyitott, gatyáig. Viszont kedvező ár, és némelyik étel kifejezetten finom volt. Nem túl nagyok az adagok. Elgondolkoztam, hogy az vajon elég e egy étteremnek, ha csak a szakács jó?
Jó kiszolgálás! Finom étel. Kedvenc helyem Kőszegen. Gyors kiszolgálás. Amikor belép az ember az étterembe a pincér jó kedvüen odalép hozzá és egyből kérdeszi mit szeretne rendelni! Nagyon szép rend van csak úgy csillog minden. Az árak nagyon alacsonyak ahoz képest hogy milyen sok az ennivaló. A hangulat nagyon jó mindenki jó kedvű.
9730Kőszeg, Rajnis u. 5.
06 94 563 122
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre gyerekmenü kisállat bevihető napi menü reggelizési lehetőség széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége