Éttermünk Kőszegen a középkori belvárosban, a Jurisics Vár bejárata mellett található. Étlapunkon a hagyományos ételek mellett hal-és vadételeket, vegetáriánus fogásokat, friss salátákat, gyermekmenüket is megtalálhat a betérő kedves vendég. Közkedveltek kétszemélyes tálaink: Forintos Mátyás tál és Jurisics Miklós lakomája.
Honlapunkon csoportok részére kiírt menüajánlatokkal várjuk Önöket. Legyen a vendégünk egy finom ebédre/vacsorára és egy jó pohár kőszegi borra!
5 éve visszajáró vendégek vagyunk Kőszegen. Ez az étterem az első két évben elvarázsolt. Sajnos, a fenti kritikák egy része megalapozott. Az étterem vendégszeretete kiszámíthatatlan. Olyan, mint egy szeszélyes nő. Van, amikor kedvesek, van amikor nem, van amikor gyors a kiszolgálás, van, amikor csiga lassú.
Van, amikor a személyzet konyhai dorbézolása a szomszéd utcába elhallatszik, miközben a vendég bosszankodik. Az étlapon kínált ételek közül- arra hivatkozva, hogy az alapanyag éppen elfogyott-, nem mindenből lehet rendelni. . . és ez csak a rendelésnél derül ki. Sajnos, az étterem elhelyezkedése, enteriőrje, a középkori hangulatú egyenruha nem elég a vendégek kiszolgálásához. Ebben az évben más helyet keresünk.
Pocsék, drága, hideg ételek, nagyképű, lassú felszolgálók, rossz emlék! Vártunk az étlapokra, pedig üres volt az étterem, vártunk a hideg levesre, vártunk a poshadt salátára, vártunk a nagy számlára, a pincér meg hiába várt a borravalóra! Ide többet soha, Mcdonalds-ot Kőszegre! A WC-ben idén még nem járt szerintem takarító személyzet. A történelmi háttér kicsit javított a szenvedésen, de csak kisfiunknak!
A várban tett látogatásunk után tévedtünk be az étterembe. Bár ne tettük volna. A pincér az étlapot úgy dobta élénk, ezután már csak bíztunk benne hogy az ételt nem így kapjuk meg. Hosszú várakozás után végre felvették a rendelést, majd ismételt hosszabb várakozás után megkaptuk az italokat.
A levest viszonylag hamar kihozták, ami borzalmas volt. Majd ezután rengeteget vártunk a főételre. Végre kihoztak két adagot de a másik kettőt még fél óra múlva sem. Miután szóvá tettem kihozták a harmadik adagot majd újra hosszú várakozás következett. Amikor megérkezett a negyedik adag étel is közölték hogy csak fele készült el, majd hozzák a többit. Ezt már nem vártuk meg. Az ételek javarészt borzalmasan voltak, félig sültek, a velős húsban nem volt velő és mindemellett drágák is. Senkinek nem ajánlom ezt a borzalmas helyet.
Egy vasárnapi napon kirándultunk Kőszegre. A vár aljában találtuk ezt a kellemesnek ígérkező éttermet. Hangulatos, amint belépsz, a személyzet kedvesen üdvözöl, azonnal jöttek, hogy mit kérünk. Megrendeltük az italt, majd az ételeket is. Hamar megkaptuk, azzal nem volt baj. A levest csorba csészében hozták, ami azonnal visszatetsző volt.
A fokhagymakrémleves kritikán aluli volt. Híg, szinte ízetlen, és égett savanyú kenyérdarabkák úsztak a tetején. A főétel finom volt, csak az a kifogásom, hogy miért nincsen kisadag is? legközelebb nem ide megyünk! ! !
Eredetileg más [moderálva - a szerk. ] étterembe szerettünk volna ebédelni, de teltház volt így az utunkba eső első étterembe ültünk be (már ahol volt is hely). Így esett a választás a Bécsikapu Étteremre. Az étterem kerthelyiségében tudtak nekünk asztalt biztosítani és mivel nagyon éhesek voltunk így maradtunk.
Első benyomásra szimpatikus volt számunkra az étterem középkori dekorációja, hangulata. Az asztalnál ülve és jobban körül tekintve a kerthelyiségen viszont már a kezdeti tetszés átcsapott ,,muszáj itt lenni mert éhesek vagyunk” érzésbe. Csúcsidőben érkeztünk és látszott, hogy az étterem nem rendelkezik kellő számú pincérrel és személyzettel. A szerencsétlen pincérek rohangáltak össze-vissza, mint a mérgezett egerek. A személyzetnek nem volt egyenruhája, egyszerű utcai viseletben dolgoztak. A férfi mosdó állapota egy utolsó kocsmáénál is rosszabb volt. A képek magukért beszélnek. Az étlapon igaz van allergén táblázat van, de az ételeknél ezek nincsenek feltüntetve. A rendelés felvételét követően szembesültünk az első negatívummal. A kihozott boros pohár olyan mocskos volt, hogy én még ilyennel nem, hogy étteremben, de még egy falu végi kocsmában sem találkoztam. A leveses csészéről nem mondok semmit, csak a képeket kell nézni. A szervezettségre utal, hogy a mellettünk lévő asztaltársaság utánunk érkezett de hamarabb kapták meg az ételüket. További érdekesség, hogy egy nagyobb társaság kikelve magukból reklamáltak a pincérnél, hogy 1,5 órát vártak az ételre, de rájuk sem bagóztak. Ott is hagyták az éttermet, jogosan. Szerencsére az ételek minőségével nem volt gond. Az előételnek rendelt erőleves tojással, és a húsleves nagyon finom volt. Szintén nagyon bőséges és finom volt a bécsikapu tál (hátszín, fokhagymás pácolt tarjasteak, csirkemell fűszervajjal, pirított burgonyával) és a vörösboros marhapörkölt. Zárásként jött a kávé ami ismét tartogatott meglepetést. Két espresso-t kértünk, nem kaptunk hozzá tejszínt és a kihozott csészéken látszott a kapkodás. A csészék oldalán lecsorgó kávé, csészére ragadt kávé zacc volt. A legviccesebb a kávéhoz adott szénsavas ásványvíz volt. Az egyik pohár natúr bubis ásványvizet, míg a másik pohár citromos ízesítésű bubis ásványvizet tartalmazott. Összességében, az ételek finomak voltak, de az árakat és a színvonalat tekintve az éttermet nem ajánlom senkinek.
A várban járva az ajándékboltos ajánlására tértünk be az étterembe késő ebédidőben. Majdnem minden asztal foglalt volt, de azért lehetett még helyet találni. Feltűnt, hogy annak ellenére, hogy ilyen sokan voltak, szinte senki sem evett. Két pincér próbálta kiszolgálni a rengeteg vendéget, nem sok sikerrel.
A mi asztalunk elléggé ragadt és még ott voltak az előző vendégek tányérjai. 20 perc várakozás után, mialatt nem sikerült észrevetetnünk magunkat a pincérekkel végül csalódottan távoztunk.
Gyors, kedves kiszolgálás, finom és bőséges ételek, kedvező árban. Legközelebb is ezt a helyet választjuk. A fokhagymakrémleves cipóban nagyon finom volt és bőséges. A rizs és a többi köret is nagyon finom volt, jól elkészített. A helyre későn érkeztünk, de ennek ellenére is gyorsan megkaptunk mindent, amire szükségünk volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Tegnap du. 3-kor tévedtünk be az étterembe. Teljesen üres volt, gondoltam sebaj, gyorsan végzünk. Tévedtem. A köszönésünkre senki nem felelt, annyira hangosan szólt a "kellemes atmoszférája, korhű reneszánsz zene" (idézet a honlapjukról), melyet az én fülem inkább egy modern kereskedelmi rádióval azonosított. . .
Egy ideje már ültünk a teljesen kihalt étteremben, mikor ránéztem az órámra. Aztán még pontosan 6 percet vártunk, de csak viháncolás hallatszott, a hang(ok) gazdája nem került elő. Tehát kb. 8-10 percig ültünk ott úgy, hogy a kutya sem foglalkozott velünk. Kifelé már hangosabban köszöntünk, erre mintha már egy női hang reagált volna, de ebben sem vagyok biztos. Gondolom, a tulajdonosnak ez csak hobbi lehet, mert nehezen elképzelhető, hogy a kiszolgálószemélyzet ilyen hozzáállásával profitot termeljen az egység. A szakácsok munkáját nem tudom értékelni, nem adott rá lehetőséget a felszolgáló. . .
Mint minden évben, idén is ellátogattunk a kőszegi Orsolya napi vásárba. Az elmúlt években mindig ugyanabban az étteremben ebédeltünk, már írtam is erről a helyről pozitívan ezen az oldalon. Gondoltuk most kipróbálunk valami mást. Hát nem kellett volna. A Bécsikapu étterem közvetlenül a vár mellett található, s előnyei talán ezzel ki is fogytak.
A hangulata, a berendezése valamikor talán stílszerű lehetett, de mára ez jócskán megkopott. A tisztaság hagyott sok-sok kívánnivaót, az asztal ragadt. Az előttünk étkezők koszos poharait csak akkor vitték el, amikor már a második fogást fogyasztottuk. Rendelésünkkor elénk tettek egy hosszú listát, azokat az ételeket tartalmazta, amik aon a napon nem rendelhetők a nagy forgalom miatt. (gesztenyepüré (? ), rántott csirkemáj (? ) stb. A májgaluska leves ízetlen volt kőkemény ízetlen hatalmas gombócokkal. A gulyásleves egyértelműen gulyáskrémmel lett feljavítva. A másodiknak rendelt csülök pékné módra 1/3 rész hús és legalább 2/3 rész tömény zsírból állt. A baconba tekert karaj, a mellé tálalt krokettel és mártással ízletes, ám sületlen volt. Hát így jártunk a Bécsikapuban. Egyszer. Jövőre visszatérünk a jól beválthoz. Megjegyzem a pincér udvarias és ügyes volt.
Egyrészt nagyon pozitív, mert egy csoport miatt telt házuk volt, mégis szorítottak nekünk helyet a pult előtt. Igaz hogy az asztal kicsit ragadt, majd miután elment a csoport és ketten maradtunk a párommal, a személyzet olyan viháncolást rendezett a pult mögött hogy egymás szavát sem hallottuk. Az étel viszont finom volt és bőséges, az árak pedig közepesek.
9730Kőszeg, Rajnis u. 5.
06 94 563 122
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre gyerekmenü kisállat bevihető napi menü reggelizési lehetőség széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége