Éttermünk Kőszegen a középkori belvárosban, a Jurisics Vár bejárata mellett található. Étlapunkon a hagyományos ételek mellett hal-és vadételeket, vegetáriánus fogásokat, friss salátákat, gyermekmenüket is megtalálhat a betérő kedves vendég. Közkedveltek kétszemélyes tálaink: Forintos Mátyás tál és Jurisics Miklós lakomája.
Honlapunkon csoportok részére kiírt menüajánlatokkal várjuk Önöket. Legyen a vendégünk egy finom ebédre/vacsorára és egy jó pohár kőszegi borra!
2013.júniusában étkeztem itt több alkalommal.Az ételek kifogástalanok voltak,finomak és ízletesek. A kiszolgálás figyelmes,rugalmas.Méltán volt kedvenc étterme Hollósi Frigyes művészúrnak is!A kerthelyiség hangulatos, a vadételek nagyon finomak.Mindenkinek ajánlom Sopron egyik legjobb éttermét!
Szuper hely, nagyon bejött nekem és a családnak is. Udvarias kiszolgálás, megfelelő mennyiségű és minőségű ételek, és még a SZÉP kártyát is elfogadják. Az étterem könnyen megközelíthető, és kellemesen hűvös van benn nyáron is.
Teljesen korrektek voltak: mikor babgulyást kértem tálalásnál vettem észre a kanálnyi tejfölt a tetején egyből jeleztem, hogy sajna tejérzékeny vagyok, és ezt így nem tudom megenni. Pár perc múlva ott gőzölgött előttem a másik (tejföl nélküli) adag felár nélkül. Nem bántam meg, hogy ezt az éttermet választottam ebédem elköltésére.
Kiszolgálás előzékeny, ételek tálalása szemnek-szájnak kedvező :) Látszik a hozzáértő szakácsok tudása, valamint az alapanyagok gondos kiválasztása. A mennyiség óriási! Árak szintén elfogadhatóak. Valóban hangulatos, a középkori környezethez (vár) igazodik. Csak jót és kedvezőt tudok az étteremről mondani.
Szuper jó hely óriási választék szinte minden korosztály részére,nem kellett sokat várni míg kihozzák a rendelést,isteni finom volt ,barátságosak csak ajánlani tudom
Az előzetes információknak megfelelően azt kaptuk, amit vártunk a Bécsikapu vendéglőben, jó adagokat és finom ízeket. Nejem pulyka cordon bluet kért rizzsel és csalamádéval, jómagam velővel töltött bordát rendeltem tartármártással. Mindkét frissensült forrón és gusztusosan tálalva érkezett rövid idő alatt megfelelő mennyiségben.
A kőszegi csapolt sörüket minden sörszeretőnek bátran ajánlom. A korsó sörrel, egy aperitiffel és három deci narancslével együtt borravaló nélkül a vacsora 8960 Ft-ba került. Megérte.
1 órát vártunk a 2 személyes tálra. A csülök helyett valami füstölt főtt sonka szerűséget kaptunk. Sajt és rizs izetlen. 1 fajta borzalmas száraz fehér bort szolgáltak fel 2 forintos pohárban.
Az itt olvasott vélemények alapján döntöttünk úgy a családdal, hogy kipróbáljuk ezt az éttermet. Hatalmas csalódás volt. Egyetlen jó dolog a hely kinézete volt. A pincérek hébe-hóba oda tévedtek, bár kedvesek voltak, de a kiürült poharat és félre rakott evőeszközt nem vették észre egyhamar, az utánunk érkezők előbb kaptak ételt, mint mi.
Szarvassültet kértem vadas mártással és zsemlegombóccal, bár zsemlegombóc nem is volt már fél egykor. A gyerekek gyerek menüt kértek: húsleves, rántott hús illetve halrudacska és a desszert palacsinta volt. Férjem a marhapörkölt mellett döntött. Az enyém már első falatnál kiderült, hogy borzalmas: szarvassült száraz, a vadas mártás olyan volt, mintha csak mustárt kanalaztam volna töményen. A gyerekek tányérján a fritőzből kihalászott összeégett panírdarabok ékeskedtek, a férjem marhapörköltje is íztelen és borzasztó volt. A teljes adagok kisebbek voltak, mint a gyerekmenüben. Egyszóval borzasztó élmény volt.
A pincérek udvariasak, a hangulat rendben. Ám az étel ehetetlen volt. A saláta keserű, a rizs kemény és sós, a csirkemell halízű (az olaj miatt, amiben korábban halat sütöttek). A tányér szélét díszítésként megszórták valami borzasztó sós fűszerrel (talán vegetával) A korábbi vélemények ismeretében, szabadnapos volt a szakács és a mosogatófiú főzött.
A rizst ugyan a készséges pincér visszavitte, ám a szakács ugyanazt a förmedvényt visszaküldte. A limonádét csak buborékkal és cukorral tudták felszolgálni. Ez helyben készített, házias italnál eléggé elképzelhetetlen. Csak citrom, menta, jég és szénsavmentes ásványvíz kellett volna hozzá, meg némi jószándék és vendégszeretet. A citromos jeges teának szőlő, minden másnak sós íze volt. Minden esetre soha többé nem lépünk be ezen a kapun.
Sokszor jöttünk már ide, ha családi összejövetel, ünnep van mindig ezt a helyet választjuk és még sosem csalódtunk. Akár étlapról rendeltünk, akár előre megbeszélt menünk volt, mindig nagyon jól laktunk és általában másnap sem kellett főznünk! A személyzet kedves és nagyon rugalmas! Csak ajánlani tudom a helyet másoknak is!
9730Kőszeg, Rajnis u. 5.
06 94 563 122
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség vegetáriánus ételválaszték csoportokat szívesen fogad étel elvitelre gyerekmenü kisállat bevihető napi menü reggelizési lehetőség széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége