A Benevár éttermet a Mátra szívében találjuk, mely több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az étterem egész évben nyitva tart, ahol házias ízekkel és udvarias kiszolgálással várják a betérőket.
Sajnos a legutóbb csalódtam a Benevárban. Régóta odajártunk a családommal, az egyik ballagásom is ott volt tartva egy jó pár éve. Most a párommal mentünk fel egy régóta tervezett vacsira. Kikértük a sajátunkat. Közben láttam, hogy a szomszédos asztalokhoz milyen szép, gusztusos, díszes ételeket hoznak ki.
Kihozták a miénket is és hát kicsit elkenődtem. Nem vagyok nagyra vágyó, de egy darab díszítés nem volt rajta, hogy úgy mondjak csak úgy "oda volt dobva" és sajnos ki is volt hűlve. Nem tudom, hogy a korunk miatt volt e esetleg ez, hogy nem vettek komolyan, de azért rosszul esett.
Igazi kihívás alulmúlni az átlagos magyar vendéglátóhely-színvonalat, de itt mind kiszolgálás stílusában, mind az étel minőségében egyszerre sikerült. Hab a tortán, hogy egy fecnire tollal felfirkantott összegek sora volt a hivatalos számla, illetve hogy a pincér a fél családot leöntötte baracklével (nem volt kedvesebb utána sem).
Hangulatos hely lenne ha nem lenne udvariatlan a pincér. A teríték koszós volt de még időben észrevette a tanuló pincér. Pepsi nem volt hideg és szénsav sem volt benne, gondoltam kérek egy másikat ÉS kértem hogy hideget szeretnék ha lehet (ugyan olyat kaptam) A fűszertartó magáért beszél (lásd fotó) de a pincér szerint nincs vele semmibaj ez ilyen
Soha nem javaslom senkinek, mosatlan tányérba kapott ételek. Még hasábburgonyát sem tudnak, agyonhasznált olajban főzve (nem sütve), ráadásnak fagyott volt amitől édes. A cigánypecsenyén mártás volt mint egy vadas ételen. Zöldségleves fás zöldségekkel, többnapos főzésű leves alap. Ehetetlenül keserű somlói, pocsék felszolgálás.
Senkinek nem ajánlom! A mai vacsoránk minősíthetetlen volt. . . Soha életemben nem kaptam ennyire pocsék ételt vendéglátó helyen! ! ! Érdemes megnézni a "finom" parizsi bundát, és igen, ami fénylik az nem más,mint olaj (erősen használt formája). Minden tocsogott benne!
A rántott sajt sütés közben szétfolyt, de nem gond, a tálra felkerült az is, az összetapadt rizs és a többi olajban szó szerint úszó étel mellé. . Nos,így lehet a rántott húst és sajtot elrontani, pedig azt hittem azt annyira nem könnyű. . . Étterem. . . hmmm. . . kifőzde is jobbat,minőségibbet készít. ÉRDEMES ELKERÜLNI! ! !
Gyöngyösre és Mátraházára kirándultunk. Gyöngyösön ajánlották ezt az éttermet. Maga az étterem nagyon hangulatos. Most olvastam az előző véleményekben, hogy gyorsan kihozzák az ételeket, mi is így jártunk, szuper gyorsan megkaptuk. Vadragu levest rendeltem, ehhez képest kaptam egy mirelit zöldborsó levest hússal.
Még az ízesítéssel voltam elfoglalva, hogy ehetőbbé tegyem, már kihozták a második fogást. Ránéztem a pincérre, erre azt mondta, hogy "hát, igen nem hagynak a konyhások időt a levesnek". Hirtelen olyan volt, mintha a levest elakarta volna venni előlem. Ne a konyhás döntse el, hogy mennyi időt szánjak az első fogásra. A második fogás is egy átlagos ízű étel volt. Nem ajánlom másnak, hogy ide betérjen. Egy rosszul sikerült étterem választás eltudja rontani az amúgy jól sikerült, kellemes napot.