Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
Márciusban töltöttünk el a férjemmel 3 napot a hotelban. Kellemes volt, a személyzet kedves és figyelmes volt, a wellness részen a fából készült pihenő ágyak kényelmetlenek voltak. Nem ellenőrizték a szaunázókat, hogy a kiírás ellenére sem úgy használták ahogyan kell és illik.
Nagyon jó volt a vízi torna és a szauna szeánsz, kedves és figyelmes volt a fiatal ember aki vezette. A szobában kényelmetlenül magas volt az ágy, a fürdőszobában pedig a wc. Nagyon erős bűz jött a zuhanyzóból, amit a szobaasszony igyekezett tompítani a lefolyóra tett nylon zacskóval. Ezek egy kicsit rányomták a bélyeget a pihenésre, viszont a konyha mindenért kárpótolt bennünket. Kiválóak és nagyon változatosak voltak az ételek, a kiszolgálás minden igényt kielégített, ez valóban 4 CSILLAGOS volt.
Szerintem egy átlagos ellátást, kiszolgálást nyújtó hotel. Az értékelést már az előzőekben megcsináltam, nem tudok többet mondani,ez egy átlagos hotel,átlagos kiszolgálással. :) Még mindig rövid? Személyzet,tisztaság ár átlagos,a kényelem jónak mondható, a szolgáltatások,étkezés szintén átlagos. Bízom benne, hogy ennyi már elég lesz.
Tetszett a szálloda elhelyezkedése, a Zsóri-fürdő közelsége,a nyugalom, dohányos lévén a szivarszoba léte, elhelyezkedése. Ami kevésbé tetszett: az ágyak matracainak puhasága, a párnák rosszak, mind a négyen derék, ill. nyakfájással ébredtünk. Nem tetszett továbbá, hogy az étterem dolgozói nem figyeltek kellően az elfogyott ételek pótlására, többször szólni kellett, hogy pótolják azokat. Néha a meleg étel hideg volt.
A szállodai szolgáltatás kitűnő, a konyha remek, azonban a fürdőrész nagyon kicsi. A szállodai és konyhai személyzet kiváló, udvarias, jól képzett. A fürdőről ez nem mondható el. A fürdőmesterek alig találhatók a helyükön, az elemi udvariasság szabályait sem ismerik (pl. nem köszönnek).
A infraszauna reggel 9-kor még teljesen hideg; a gyógymedence vizét a zárás előtt egy órával elkezdik leengedni annak dacára, hogy a medencében még vendégek tartózkodnak.
Másodszor voltam a Balneoban feleségemmel és barátaimmal. Általában nagyon elégedett voltam, jól éreztem magam. Kisebb (a négy csillaghoz nem méltó dolgok )zavartak, de ezek javíthatók. Remek a welness részleg, nagyon finomak a gyógyvizes medencék. Kevés a medencetéri akasztó a köntösöknek, ezért mindenki lefoglal egy nyugágyat, akkor is , ha nem használja.
Ugyancsak nincs akasztó a férfi öltözőben. A kültérre kiterjedő nagyon finom pihenő medence kijárati ajtaja nemcsak korszerűtlen, hanem szerintem kifejezetten balesetveszélyes volt ottlétünkkor a szélvédő műanyag lappal. Nem tettszett, hogy az éttermen keresztül mentek fel szobáikhoz egyes fürdőzők és nem használták a fürdő bejáratot. Ezt az ajtót zárva kellene hagyni. A műanyag szálakkal készített napozó székek jórésze rendkívül megereszkedett, javításra vagy cserére szorul. Ha keresnék, se találnék ezeknél jelentősebb hibákat. De nem keresek, inkább újra megyek. . . !
Szép környezet, udvarias személyzet, tágas modern és kényelmes szoba még is otthonos. A wellnessrészleg rendben van, igaz egy két helyen vannak hiányosságok-javítani valók de ez ne befolyásolja az élményt. Az étterem ízlésesen modern, világos és nagy, de még is otthonos és világos, jó volt reggelizni menni és közben bámulni kifelé a hatalmas ablakokon.
Bőséges és ízletes reggelibüfé,kedves és figyelmes felszolgálók. Ami feltűnt, hogy figyelnek a gyerekkel érkező vendégekre mindenhol. Hétközben voltunk.
Pozitívum:Kiszolgálás, a nagy vendég létszám ellenére jó volt. Ételek választéka és minősége kiváló. Ár-érték arányban nagyon jó volt. Kisgyermekek a játszó szobát nagyon kedvelték. Negatívum:Zsúfoltság a közösségi helyeken (Parkoló, Lift, Étterem). Zárás előtt leengedett medence, ill.
Remek étterem és kiszolgálás, de lehangoló apró hiányosságok és hibák jellemzik a szállodát. A wellnessben minden ígéret ellenére a két nap alatt egyszer sem sikerült törölközőt kapnunk. Másoknak sem! A válasz mindig az volt, hogy még nem száradtak meg az előzők. Javaslom mindenki vigyen magával fürdőlepedőt.
A másik nagyon bosszantó dolog a szobánk állapota volt. Bár kényelmes és jó ágyban aludtunk, de a wc és a mosdó olyan magasan vannak elhelyezve a fürdőszobában, hogy egy odakészített kis sámliról tudtam csak elérni. 180 cm magas vagyok és a sámlira kellett támaszkodnom amikor a wc-én ültem. Ez elég vicces, nem? ! A szőnyegpadló fel volt gyűrődve a szobában. Még sok apró dolog bosszantott, de ennek ellenére ajánlom másoknak is a szállodát.
-- a szobában a mosdó dugója le volt ragadva igy nem tudott lefolyni a viz -- vasárnap 9 után már nem tudtak felszolgálni péksüteményt csak 6 db-t illetve már elfogyott a barnakenyér --tányér nem volt--mélytányér volt kitéve a reggelihez --a kiskanál szintén nagy kincs evőkanállal lehetett kefirt enni tejes bögréből,és azzal kavarni a tejeskávét --a fiatal pincérek szintén nem voltak a helyzet magaslatán --a vendégek nyakába hol egy villa ,hol egy kés hullott,illetve az ital felszolgálásánál sajnos a fiatalember nem volt tisztába avval hogy kinek milyen sorrendbe kell tölteni--nő-férfi,idős-fiatal
Céges rendezvény miatt voltam itt, így a szobaárakat nem tudom értékelni. Maga a hotel nagyon szép, a szobák és az egész hotel nagyon tiszta. Az ételek finomak és bőségesek voltak. Viszont a pincérek mindennap legalább 15x mentek el úgy asztal mellett, hogy elvitték volna a tányérokat.
Ami még nem annyira tetszett, hogy étkezés közben a wellnessben pihenőket kellett látnom. Egy másfajta kilátás jobb lett volna. Amiben eddig egyedülálló, hogy az étterem mellett egy külön dohányzószoba is van. Onnan nem jön ki füst! Aki pedig bent dohányzott, az sem dohányszagúan tér vissza. Ja! És bent sincs erős dohány szag! ! Ez 5*! A fürdő és a szobák is nagyon tágasak és kényelmesek. A gyógyfürdő a szomszédban van, így leginkább azoknak ajánlanám, akik ezzel a céllal érkeznek.