Idén januárban jártunk az Öreg Kőrössy Halászcsárdában. A belső teremben kaptunk asztalt, ahol sötét és hideg volt. A fűtésről egy kormos öreg kemencének kellett volna gondoskodnia. Világítás elméletben lett volna több is, de csak a mi kedvünkért nem kapcsolták fel. . . A halászlé mennyisége, valami bébi adag, ízre finom.
A főételnél a krumpli szörnyű volt. Elmentem a mosdóba, bár ne tettem volna. . . Épp csak a jégcsapok nem lógtak, olyan hideg volt. Így kihagytam a lehetőséget. A nagyobbik étterem szárny, világos és tágas, bár semmiféle elszeparálás nincs, mindenki mindent lát, hall. Ez a terem, egy félbehagyott építkezésre emlékeztet. . . Nincsenek függönyök, nincsenek virágok. . . az "otthon melege" hiányzik. Nem kívánkozunk vissza.
Kedves helyünk az Öreg Kőrössy -évente minimum egy (ünnepi) alkalommal 6-8-an meglátogatjuk. Márc. 27-én (húsvétvasárnap - talán ezért a némi csalódás? ) ebédelni voltunk. 1. Vegyes filézett halászlé nagyon rendben (bár a mellé felszolgált kenyér a korábbi tapasztalatokhoz képest határozott visszaesés, kb.
bolti normál átlag, és az ára is másfél év alatt bő 10%-ot nőtt - jobban teljesít. . . ) 2. 2-személyes haltálak: a halak szintén nagyon rendben, a köretnek kért sült krumpli ugyan valóban burgonyából készült (ez dicséretes), de a minősége kifejezetten gyenge: semmi roppanás, semmi frissesség:( 3. A báránycsülök (bár nem én fogyasztottam, de) jellegtelen, máshol szerzett tapasztalathoz képest nettó csalódás volt a fogyasztójának. Ugyan ez a hely egy (jó) halászcsárda, de a felszolgálónál való előzetes érdeklődésre pozitív választ kaptunk. . . Meglehet, az ünnepnap ténye miatt volt épp aznap olyan a kenyér és a sültburgonya, amilyen, de nem ehhez voltunk/vagyunk OTT szokva. . .
Május 22. -én 11. 45-kor tértünk be ebédelni. Rajtunk kívül még 4 ember volt a helységben. A környezet családias, ám a hangulatát erősen lerontja a rozsdás, 60-as éveket idéző radiátor. Mint egy lerobbant KISZ táborban. . . A pincér kedves, ajánlja a vegyes halászlét, valamint hozzá a belsőséget. Kérjük.
Egy haltepertő és egy rántott haltej előétel mellé. Az előételek kitűnőek, habár a rántott haltepertő rántott hagymakarikával eléggé ötletszegény, valamint túl sok a panírból. . . A kenyér verhetetlen. Ezután érkezik a halászlé. Túlsózott, enyhén csípős, az íze középszerű. A harcsa benne túlfőtt. Mint ami napokkal ezelőtt készült. Csalódás. A pincér a halbelsőséget elfelejti kihozni. A fizetésnél megemlítem neki, elvicceljük. Az ajtóban álló 3 másik pincér gépiesen, mosoly nélkül köszönti az érkezőket és távozókat. Tragédia nincs, de semmi olyan nem történt, amitől visszavágynék. Ennél már volt itt kellemesebb tapasztalatom, persze az évekkel ezelőtt. Mintha be lenne dobva a gyeplő a lovak közé. . .
Az Öreg Kőrössyben, ahol 1995 és 2011 között több ízben is megfordultam, rég nem jártam, lassan eljött annak is az ideje, hogy újra meglátogassam. Megállt az idő, mondanám, de inkább mintha kicsit visszaléptünk volna. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de hogy egy megsárgult petrezselymet tegyenek a vendég tányérjára, ez szerintem nonszensz.
S nem is egy, hanem mindkét tányérra. Még jó, hogy a desszertre nem került belőle. Ki képes erre? Ki nem tudja felmérni, hogy ezzel többet árt, mint használ? Ki nem látja, hogy ez az igénytelenség markáns kifejeződése s valamilyen szinten a vendég semmibe vétele? Háromféle csípőset tesznek az asztalra, ami önmagában dicséretes, de a szárított paprika teljesen oxidált, de vöröses piros, hanem barna, oxidált az Erős Pista is, pedig csak egyet kellene rajta keverni, a hegyes erőspaprika pedig fonnyadt, nem vágták fel frissen, könnyen lehet, hogy előző napi. Eddig a panasz. Ami a hely erénye, hogy továbbra is friss halakból dolgoznak, ettünk korrekt vegyes haltálat, makói haltepertőt (alighanem a hagymát előbb sütötték meg, épp langyos volt mire elénk került), és élvezhető habos mákos palacsintát. A kiszolgálás szívélyes, udvarias, pincérünk kommunikatív és szolgálatkész. Összélmény négy pont.
Egy nagyobb csapattal, kilencen tértünk be, egy kedd esti napon a csodálatos Tisza-parti étterembe. Gyönyörű a környezet, és az interiőr is jól eltalált. A kiszolgálás gyors és udvarias. Az ételek megbízhatóak,de semmi extra nincsen bennük. Én halászlevet kértem ,amit ettem már jobbat is,de korrekt volt.
A roston sült csuka viszont finom volt, a fokhagymás olajjal. Köretnek rántott hagymakarikákat kértem ,ehelyett bizony az élelmiszeráruházakban kapható hagyma tésztában variácót hozták. Szerintem egy kicsit több odafigyeléssel még több vendégük lehet, a potenciál megvan a helyben mindenesetre.
Hétköznap délután, késői ebédre tértünk be. A hely gyakorlatilag üres volt, mégis hangulatos, köszönhetően a kellemes halk jazznek és a rusztikus berendezésnek. A kiszolgálás kifogástalan, a vegyes halászlé szegedi ízlésünknek megfelelő ízvilágú és sűrűségű bőséges adag.
A rendelt belsőség mennyisége is megfelelő volt, nem maradt el a jó házi kenyér és a háromféle erőspaprika sem. A desszertként fogyasztott gundelpalacsinta bőségesen tartalmazta a belevalókat és az egyszerű de nagyszerű gesztenyepüré is hozta az elvártat. Az árak elfogadhatók, szivesen ajánlom.
Nagyon jó benyomásunk volt a helyről. A teraszon ültünk le, mert szeretünk a szabadban. A Tisza partján nem is érdemes jó időben zárt térben lenni. Kimondottan kellemes környezetben, kedves kiszolgálás mellett fogyaszthattunk el az ételt. Ballagás is volt az étteremben, mindezek ellenére szerintem jó ütemben érkeztek a rendelt étkek és italok.
Párszor már jártunk itt, és bár első ránézésre kiesik a turista főcsapásból azért mégis érezhető a vonzás. Az ételek korrektek, a pincérek sem rosszak, bár mindig van egy 5 perces reakcióidő még akkor is ha alig vannak. Ez gondolom valami szakmai fogás lehet. . . Az árak nem a legolcsóbbak, de ez itt gondolom nem is cél.
A wc elég érdekes, valami ürtechnológiát akartak beszerelni, csak nem sikerült. . . A legnagyobb erénye azonban a közvetlenül a Tisza mellett fekvő terasz. Az itt elfogyasztott ételen-italon legalább egy osztályzatot dob a kilátás :D
Hangulatos tiszaparti halaszcsarda. Figyelmes felszolgalas atlagos berendezes. A halaszle elott kimondottan jol esett a sult keszeg10/10 a halaszle harcsafilevel es a vegyes haltal is nagyon izletes volt. Jo otlett a borajanlat az etelekhez. Erdemes visszaterni. A tiszapart termeszetesen jot tett a hangulatnak.
Érdekes, hogy két konkurens vendéglő egymás mellett hasonló nevet választ. Sokáig azt hittem, hogy egy cég vagy minimum rokoni szálak kötik össze a tulajdonosokat. A Kiskőrössy és az Öreg Kőrössy fogalom Szegeden, mindkét helyen a kilencvenes években jártam először. A két hely közül egyértelműen az Öreg Kőrössy a színvonalasabb, minden szempontból.
Nagyobb a választék, jobb a konyha, színvonalasabb a beltér, az étkészlet. Jellemzően itt ettünk jobbakat, bár jelzem hogy a Kiskőrössyt is szeretjük. Korrekt fősodratú csárdakonyha itt-ott némi kreativitással. 9 pont a Gault Millau skálán. (A Kiskőrössy inkább 8. )
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.