Visszatérő vendégek vagyunk már évek óta. Ha Szeged felé visz az utunk,vagy a közelébe,sosem hagyjuk ezt az éttermet. Remek a halász és minden egyéb étel. Most januárban ugyan halászlevet nem ettünk,de az étlap bőséges így bárki talál magának megfelelő ételt. Természetesen hal ételek vannak zömében.
Mindig meglep minket,hogy milyen sokan vannak,ahogy most is. Remek a kilátás,kedvesek a pincérek,finomak az ételek. Én csak ajánlani tudom mindenkinek,aki jót és finomat akar enni. Igazi kikapcsolódás a Tisza partján.
Többször jártunk már itt, és mindig pozitívan csalódok bennük. Ha egy igazán finom, ízletes halászlére vágyom akkor irány Szeged és az Öreg Kőrössy Halászcsárda. Egyszerűen isteni finom volt legutóbb is minden, amit csak rendeltünk. Nem kellett sokat várnunk. Forrón, gusztusosan, mini bográcsban tálalták a halászlevet.
A filézett hallé az valóban filézett, az étel hőmérséklete és tálalása a fűszerekkel és egyéb hozzávalókkal együtt tökéletes - mint ahogy azt már megszoktuk.
Leves fogyasztása közben elkészült kinek-kinek a második fogása is (közben benépesült az étterem kin és benn is) - itt sem lehet kötekedési szándékkal sem kifogást találni: a pincérek gyorsak, de közben néhány -nem bizalmaskodó- közvetlen szóval foglalkoznak a Kedves Vendéggel; ha valami elfogy, nem kell szenvedni, hogy pótolják. A környezet a Tiszával szintén tökéletes, a napernyőkkel is elég jól sikerült árnyékos teret teremteni (számunkra legalábbis:)
Igen, az ebédünk vége felé már voltak, akik állva vártak asztalra - nyilván nem véletlen, ahogyan valószínűleg ezt (is) tükrözik az árak (nálunk 4,5 K HUF/fő, szolid-"lájtos" italfogyasztás mellett) - végül is nem olcsó, de évente 1-2-szer talán még nem vészes.
Minden évben egyszer kétszer biztosan megfordulunk a Körössy halászcsárdában már több mint 40 éve. Kedvencünk a vegyes halászlé friss foszlós kenyérrel, ha nagyon éhesek vagyunk a hal töpörtőjük is kiváló. Barátaink ismerőseink is ha tehetik Szegeden át utazóban mindig megállnak a Tisza-partján nyáron a teraszon. Mindenkinek csak javasolni tudom a kedvenc helyünk felkeresését.