Az hogy kb 5 féle ételből lehet választani az hagyján de mikor a pincér azt mondja még abból a kevésből is hogy ez nincs azt ne azért az durva. Azért két féléből még volt lehetőségem választani. Abszolut nem az én izlésvilágom! Magyarul nem ízlett semmi. Pocsék leves , pocsék második, émelyítően édes desszert. Köszi legközelebb kihagyjuk.
Sziasztok! Ebben a hónapban kétszer jártam itt. Első alkalommal üzleti vacsorán a kollegákkal, második alkalommal a nagyszüleimmel. Ahogy belépünk az étterembe kellemes környezet fogad, bár a felszolgálók nem mindig mosolyogva üdvözölnek. Leveszik a kabátod és felakasztják. Odakísérnek az asztalodhoz. Az étlap szerintem pont megfelelő.
Nem túl sok, hogy a bőség zavara nehogy elkapjon és ne tudj választani, de nem is kevés. . . nos , ugyanez nem mondható el az étel adagjáról. A minőségével, küllemével abszolút semmi panaszom nincs, viszont egy kiadós vacsora után is összenéztem a kollegákkal, hogy útközben megállhatnánk egy hibermarketben grillcsirkét venni. Az ár-érték arány változó, attól függ mit kérsz. Ha a minőséget nézzük, szerintem megfelelő, ha adagban nézzük, akkor csak a süteményeknél jó. A környezet szép, tiszta minden, nagyon figyelnek a mellékhelységek tisztántartására, illetve mindig friss virág van az asztalokon. A pincérek kedvesnek tűnnek, bár nagyon zavaró, hogy néha a vendégeket nézve susmorognak a pultnál. Ha szeretnénk valamit kérni, akkor azonnal ott vannak és segítenek. Javaslataim az étteremnek: -desszertlap aktualizálása+képekkel -akadálymentesítés Ajánlani tudom, főleg a nyári hónapokban, hiszen terasza a tó partján van, és egy finom süti-kávé mellett el lehet tölteni ott az időt :)
Értékelésem nagyon sok fagyizás, két sütizés és egy éttermi étkezés alapján alakult ki. A sokszori fagyizás fantasztikus élményét a Tatai Patara napján sikerült elrontani, amikor is külön belépőt kell váltani csak a fagyizás miatt. Az eddigi 180. - helyett 200.
-ra emelkedett az ár, és a nyilvánvalóan rossz időnek köszönhető szűkített választék sem hozta a megszokott minőséget: a fagyikban - mindegyik megkóstoltban - jégdarabok voltak, a jellegzetes ízek hiányoztak, a tölcsér pedig ázott volt - értem hogy párás az idő, de megoldható a feladat. A kétszeri sütizést a sütemények csodás kinézete és íze sem tudta emelkedett hangulatba hozni, köszönhetően a pincérek és pincérnők érdektelenségének, majdhogynem flegmaságának. Az esős idő ellenére, amikor is senki nem fogyasztott a kinti fagyizóban, annyi rugalmasság nem volt a személyzetben, hogy fagyit lehessen kérni kehelyben, mivel az bent nem volt, csak kint. Az egyetlen étterem, ahol egyértelműen azt érzem a kiszolgáláskor, hogy nem a felszolgálók vannak értem, hanem és vagyok értük. Emellett nem kíváncsi a vendég a magánéletük apró problémáira és évődéseikre, amit fennhangon folytatnak. A fogyasztott étel gyorsan elkészült, ízléses elrendezéssel tálalták fel, bár a zsályás csirkemell olyan szinten erősen volt fűszerezve, hogy szinte kesernyés volt a sok zsályától. Az árban a hely megismételhetetlen hangulata, egyedi elhelyezkedése és a tó látványa legalább felerészben megjelenik, a másik fele a konyha. A hely szerintem túlértékelt, bár kétségtelen, hogy az egyediségét mindenki ki szeretné legalább egyszer próbálni.
Már első alkalommal megfogott a hely különleges atmoszférája, a személyzet kedvessége és igényessége, az ételek ízvilága. Többször kipróbáltam, még nem sikerült csalódnom. A legcsodálatosabb élmény napsütéses, szép időben a teraszon. Az ebéd végeztével szinte már kínzás számba megy, de kihagyhatatlanok a desszertek.
Az egyik legjobb vidéki fine dining étterem hazánkban, a csodálatos Tatai-tó partján a romantikus tóparti sétányon, a vár közelében. Az első látogatás nekem sem sikerült jól, mivel aznapra csak hirdették az ebédmenüt, de a valóságban nem volt elérhető. A panaszomat azonban nagyon profin és korrekt módon, mondhatni gálánsan kezelték.
Aki ki szeretné próbálni a Platán szakácsművészetét, annak ár-érték arányban mindenképpen a heti ebédmenüt ajánlom, 2 fogás: 4200 Ft, 3 fogás: 4900 Ft, némelyik étel feláras. Feltétlenül érdemes a 3 fogást kipróbálni, a 2 helyett. 3 féle leves, illetve előétel, 4 főétel és 2 desszert közül lehet választani. Mindhárom fogás rendkívül igényesen elkészített, válogatott minőségi alapanyagokból készült, igazi csodákat láttunk a tányérokon, apró kis remekműveket, kompozíciókat, amelyek az ízek tekintetében is a legjobbak közé sorolhatóak. Különleges, olykor szokatlan, nem mindennapi alapanyagok és párosítások. Az indítás hideg előétel: kacsa, vadbrokkoli, szójabab, üdítően friss, roppanós, élénk zöld tányér. A főétel vadas marhapofa, voltaképpen a vadas újragondolva. Nagy kedvencem! A desszert egy pohárdesszert volt csinos ehető kalapdísszel: mandula, sárgabarack és meglepetésként spárga. Elvitelre válogattam a csodás sütemények közül is, amelyek az újhullámos francia vonalat képviselik (700-900 Ft körüli szeletárak). Gesztenye-áfonya, csokoládé-tonkabab variációkat, valamint egy Opera tortát választottam. Szerintem kitűnőek voltak, de érdekes módon a gyerekeimnek annyira nem jött be, talán túl tömények, túlságosan "ízbombák" voltak a számukra (Ők a Meki-nemzedékhez tartoznak).
Először szűkösnek tűnt a hely, ezért jó is volt hogy nem voltak túl sokan. Nagyon barátságos a berendezés, és kiváló a kiszolgálás. A választék ugyan nem nagy, de remekül vannak elkészítve az ételek. Csirkemellet ilyen finoman elkészítve azóta sem ettem. A desszerteknél külön örültem, hogy a cukorbetegekre is gondoltak.
Tipikus új hullámos vidéki étterem. szűkített étlap de könnyen választható ételek minden étel változatos eltérő egymástól nem gondolnám hogy gondot jelentene a választás. ételek szépek pont fél úton a paca ételek és a hagyományos fogások között. egy jól választót menü sorral pont jól lakik az ember.
persze nem olcsó nem kell ide járni minden nap de azt gondolom hogy ősz hatásában kimondottan jó hely. az már csak plusz hogy a Tatai tó és vár már önmagában is megér egy jó kis kirándulást. . . . . .
Tavaly jártunk először a Platánban családommal, majd a házi sütemények és fagylaltok egyre többször visszacsábítottak bennünket. Idén próbáltuk ki először az éttermet, és nem csalódtunk. Kiderült, miért is ,,rövid" az étlap: a konyha csak szezonális, helyi alapanyagokkal dolgozik, ezért 2-3 hetente a teljes menü cserélődik.
Talan a nyar legmelegebb napjan, a sok turazastol, a latnivalok sokasagatol elgyotorten erkeztunk a Platanba. Kedves fogadtatas,az enyhet ado asztal bemutatasa mar maga volt a csoda. . . Lehengerlo volt a pincerek udvariassaga, keresre a kivant limonadet is kikevertek-ami nem az atlagos volt. Miutan szomjunkat oltottuk-mar vacsorazni is kedvunk tamadt.