Az ötcsillagos Hotel Divinus Debrecen belvárosától sétatávolságra található, a mediterrán világ színeit viselő, emberközeli szálloda. Egyedülálló fekvése egyszerre nyújtja egy városi és egy zöldövezeti szálloda előnyeit és kényelmét.
A szállodát a Munkácsy kiállítás és a vadaspark közelsége miatt látogattuk meg. Nem tett ránk különösebben mély benyomást. Semmit nem találtunk az elvárhatónál jobbnak. Az, hogy egy szálloda tiszta és udvarias a személyzet, az alap. Az ételek minősége, és a választék sem volt említésre méltó.
Nem is értettük az öt csillagot, túlzónak éreztük. Azt pedig egyenesen felháborítónak találtuk, hogy egy város közepén található szálloda a saját parkolója használatáért háromezer forintot számol fel éjszakánként. Az utcán szinte lehetetlen parkolóhelyet találni, ezért a vendég kénytelen ezt a megoldást választani. Ja! Nem is választjuk, hanem erre kényszerülünk. Ez, azért elég rossz szájízt ad a dolognak.
Kitűnő szállodai elhelyezkedés, igényes belsőépítészeti kialakítás. Hibátlan, udvarias kiszolgálás a személyzet részéről. Probléma jelzés esetén azonnal reagáltak. Éttermi ellátás jó, kisebb hiba, hogy az ételek egy idő után kihűltek, nem volt folyamatos melegen tartás. Hiba volt, hogy a poloska mentesítést itt sem tudták megoldani.
Elő-szilveszteri disco rendben volt, de a szilveszterre meghívott zenekar botrányosan gyenge, hamis éneklés, széteső zenekari hangzás stb. Méltánytalan volt egy 5*-os szállodától. Radics Gigi előadása viszont pazar zenei és előadói élményt jelentett. Ehhez csak gratulálhatunk! Összességében köszönjük a személyzet kitűnő munkáját! További sok sikert!
Romantikus hétvégi kikapcsolódásra érkeztünk párommal a szállodába. A szobánk gyönyörű volt, a bekészített pezsgő pedig isteni finom az ajándék mandulás csokoládéval! Az ellátás is kifogásolhatatlan volt, akár csak a szállás. A félpanziós reggeli, illetve vacsora páratlan, változatos és elképesztően ízletes!
Régen lehet, hogy 5 csillagosnak minősült, de ma már egy átlagos 4 csillagos wellness szálloda jobbat tud felmutatni. A wellness részleg egy 25 méteres 25 fokos medencéből áll, egy melegvizes medencéből, ami kb.
3x3 méteres lépcsővel együtt, egyetlen jacuzziból, amiben csak 2 hely pezseg fél óránként 15 percet (de hideg a befújt víz és levegő), egy 2 személyes infra szauna, egy kis gőzfürdő és két normál finn szauna, meg egy szolárium, amit nem láttam. E mellé túl kevés szék van a vendégek számához viszonyítva, egy bárral, ahol a személyzet hol van, hol nincs, néha még ők maguk is beülnek kicsit szaunázni, ami még nem lenne baj, ha közben valaki váltaná őket, hogy kiszolgálják a vendégeket. A szobában lévő TV a mai viszonyokhoz képest kicsinek mondható és sajnos nézhetetlen! Na nem a mérete miatt, hanem mert a falon rögzített függőleges helyzetben van és a belátási szöge miatt nem lehet már látni megfelelően a képet. A szoba szép arany berakásos régi bútorokkal és flakakkal, meg egy óriási festménnyel az ágy fölött. Vagyis ez sem igaz, mert a festmény kicsi volt, csak a keret volt óriási és a keret széléig a megmaradt üres rész feketével volt kitöltve. Lehet, hogy ennek művészi értéke van, de nekem furának tűnt. A szoba tiszta volt, az ételek viszont finomak voltak és bőségesek. A kávé pocsék, de ezt már az automaták rovására írom. Ár érték arányban nem ajánlanám senkinek.
Kellemes, pihentető napokat töltöttünk november elején a Divinus Hotelben. A hotel gondozott zöld környzetben fekszik, ugyanakkor a város vérkeringésében is benne van Az étkezések bőséges kínálattal és jó minőségben álltak rendelkezésünkre. A személyzet kedves, szolgálatkész fiatal csapat.
A parkolás volt talán körülményesebb, mivel a nem olcsó mélygarázsos (3. 000,-Ft/nap) megoldáson kivül csak a közút illetve a környék utcái áltak rendelkezésünkre.
Átlagban elégedett voltam a hotellel. Nagyon tiszta volt és rendezett, persze van néhány észrevételem, ami biztosan másoknál is feltűnt. Ezek olyan apróságok, amik miatt a kiváló nem tökéletes. Ilyenek pl. : a szobában a fürdőszobai szárítóra helyezett törölközőket és köntösöket megfogta kicsit a rozsda, szerintem ezeket át kellene nézni.
Az ágyon egy személyre egy párna volt elhelyezve, ez alváshoz elég, de egy kényelmes esti olvasáshoz nem. Jó lenne ha minimum 2 párna lenne. A wellness részlegben szerintem ki lehetne alakítani egy olyan területet ahová kisebb gyerekek nem mehetnek, találkoztam már ilyennel több hotelben és szerintem nagyon jó ötlet. Egy felnőtt pihenni, kikapcsolódni megy a wellnessbe, nem pedig gyereksírást, ordítást hallgatni és eltűrni hogy fél percenként beterítenek vízzel.
A szálloda előtt és mőgött is van parkoló, igaz csak 8-10 hely, de van mélygarázs. A hotelbe lépve nekem nem egy öttcsilagos száloda hangulatát kelti. A recepció rész nekem tiszta stilus káosz, fénylő mozaik, "barok" jellegű butorok, márvány pult, "kristály" csillár, nekem sok ennyi stilus egyhelyen. A személyzet udvarias,kedves és segítőkész.
A szállodai szoba rendezett és tiszta -kicsit kicsi volt, de a delux már kényelmes és élvezhető. Fura az is hogy "főút mellet található a hotel, a villamossinekel ölelve. A wellness részleg nekem itt is kicsi. A reggeli és a vacsora "szokásos". A fitness teremben sok gép van, és működnek is -ez is ritka. A szoba árak drágák, de 6 éves korig ingyenes! és ez igen csak pozitív.
Két éve jártunk ebben a hotelban, ahol jól éreztük magunkat, aránylag közel van mindenhez. Most viszont sokkal finomabbak voltak az ételek és a személyzet is kedvesebb, segítőkész. A szobák kényelmesek, szépen berendezettek. A wellnes részleg is csodálatos. Valószínű, hogy még visszatérünk, ajánlani tudom másoknak is.
Fantasztikus napokat töltöttünk el. A szoba kényelmes, tágas volt és nagyon csendes. Az ételek a reggelinél és a vacsoránál is változatosak és finomak voltak. Az étteremben a pincérek nagyon segítőkészek! Kevés helyen találkoztunk ekkora úszómedencével! Nagyon jó volt a szauna szeánsz is. Jót buliztunk szilveszter este utána pedig jót pihentünk!
A szálloda nagyon szép helyen van, egy park mellett. Pár perc séta csak az élményfürdő. A belvárost is könnyen meg lehet közelíteni. Nem akartunk autózni ezért villamossal mentünk, vissza pedig gyalog, de ez sem volt sok, jól eset egy kis séta.
Szép helyen van udvariasak, étkezésben semmi extra,kevés a wellnese..sétara kiválló alkalom az ótholdas pagony szuper de a kerekerdő mese élményparkot be lehetne venni a programokba de a programban csomagban több mindent kéne nyujtani.ugye a szaunaszeánsz az egy vicc nincs só nincs sór ne már....de szép a szálloda...