Az ötcsillagos Hotel Divinus Debrecen belvárosától sétatávolságra található, a mediterrán világ színeit viselő, emberközeli szálloda. Egyedülálló fekvése egyszerre nyújtja egy városi és egy zöldövezeti szálloda előnyeit és kényelmét.
Sosem jártam még Debrecenben, de azt hiszem, sikerült az egyik legjobb helyet találnunk a hétvégi kiruccanásunkhoz. Nagyon szép az ötcsillagos szálloda, jó helyen van, luxust áraszt, de mégis megfizethető. A személyzet extra kedves, az étel kitűnő, minden igényt kielégítő. Még visszatérünk!
Fűtés nélküli hideg szoba egy 5 csillagos szállodában! Kinti hőmérséklet hetek óta 10 fok körül éjjel. Fáztunk, de fűtést nem engedtek. Visszatérő vendég vagyok, de legközelebb nem választanám.
A megérkezéskor a csomagban megigért szolgáltatás egy részét nem kaptam meg, csak külön kérésre adták oda kupponokat. A számlában felszámolták a welcome drinket, holott az a csomag része volt. A wellness részlegben a pezsgőfürdő alkatrész hiány miatt nem üzemelt. A fentiekből eltekintve kíválóan éreztem magam.
A hotel Debrecen egy nagyon szèp rèszèn helyezkedik el. A szemèlyzettel meg voltunk elègedve, kedvesek voltak. Az ètelek ìzletesek ès van vàlasztèk, bàr a reggelik esetèben nagyjàbòl mindhàrom alkalommal ugyanazok voltak kìnàlva.
Jàrtunk màr több hasonlò hotelben, de ilyen dràga itallappal mèg nem igazàn talàlkoztunk. (Igaz, hosszù idő utàn először utaztunk ùjra, lehet màs helyeken is ìgy emelkedtek az àrak. ) A wellness rèszleg az, ami nekünk nem igazàn nyerte el a tetszèsünket, azèrt rövidebb időre 3 napon is lenèztünk. Először is olvasgattam àm a kritikàkat utazàs előtt. Làttam hogy TÖBB màs időpontban utazò nehezmènyezte, hogy a jakuzzi üzemen kìvül volt. Ès làm, augusztus 20, hosszùhètvège ès nàlunk is ugyanez. Üzemen kìvül. Làttam, hogy ìrtak magyaràzatot, hogy elromolhat stb. . . de az azèrt màr gyanùs, hogy ezek szerint folyamatosan üzemen kívül van. A többi medence sem egy nagy szàm. A szaunàk, gőzkabin rendben volt. Összessègèben nem csalòdàs, mert làttam a koràbbi kritikàkat, de jogosak. Tehàt nem egy 5* ès ilyen àrkategòriàjù hotelben szàmìtana erre az ember. Ennèl a hotelnèl merült fel először, hogy utànanèzzek, mi alapjàn kapjàk a csillagokat egyes hotelek. Voltunk ennèl sokkal jobb 3*osban màr, többször is. Szòval tènyleg kìvàncsi vagyok. Ennek ellenère jòl èreztük magunkat, nem bàntuk meg, hogy mentünk, de ez inkàbb Debrecennek ès a viràgkarnevàlnak köszönhető. Valòszìnűleg ilyen àrèrt legközelebb màsik hotelt vàlasztanànk.
Egy hétvégét töltöttünk itt a párommal. A személyzet általában udvarias volt, csak a recepciós felejtette el a welcome drink kupont kiadni, és a szobakártyát sem töltötte fel, így ezekért külön reklamálni kellett. A jakuzzi, még mindig rossz volt, és a wellness medencék a szálloda befogadóképességéhez képest kicsik, 15 fővel már teltház van.
Az úszómedence szerencsére jól használható. A reggeli minősége és választéka megfelelő volt , a vacsora esetében a választék eléggé kommersz volt,egyik esetben sem tartalmazott még mutatóban sem egy egy különleges fogást. Sajnálatos, hogy a bevétel orientáltság érdekében, vagy a személyzet figyelmetlensége miatt az egyik vacsoránál még a szokásosnak mondható sima víz sem volt kitéve, így a vendég csak a pincértől rendelt itallal olthatta szomját. Összességében öt csillagos várakozással indultunk a hét végi pihenőre, ami azért így sem volt rossz, de az ellátás színvonala maximum 4 csillaggal minősíthető.
Az ételek kivétel nélkül mind kifogástalanok voltak. Félpanzióval foglaltuk a szállást, a reggeli és a vacsora is minden igényt kielégítő volt. A személyzet kedves és barátságos. A wellnes részlegben lehetne több meleg vizes medence lehetőség, ugyanakkor a jacuzzi hőfoka pont megfelelő volt.
A masszőr, név szerint Erika kedves volt és értette a dolgát. Az egyetlen negatívum talán, de ez is inkább csak észrevétel, öt csillagnál talán már nem lenne szabad lyukas törülközőt bocsátani a vendég rendelkezésére.
Sajnos wifi nem működött megfelelően a szobában. Többször is jeleztük a recepción, de nem tudták megjavítani! Hol volt, hol nem volt, mint a mesében. Ennek ellenére kiválóan éreztük magunkat és szívesen vissza megyünk.(144. szoba)
Összességében elégedett voltam a szállással, illetve a nyújtott szolgáltatásokkal. Az étkezésekkel tökéletesen elégedett voltam, figyelmes személyzet segítette igazán ízletes fogások élvezetét. A szoba kényelme, felszereltsége is több mint megfelelő volt.
Egyetlen hibát tudok megemlíteni, ez sajnos kicsit rá is nyomta a bélyegét az ott tartózkodásunkra, azonban ez elsősorban nem is a szálloda hibája, sokkal inkább a többi vendégé. Sajnos a wellness részlegen nem volt lehetőség a tökéletes kikapcsolódásra, a hangoskodó, rohangáló gyermekek miatt, itt a személyzet fellépését hiányoltam kicsit, például a 8-10 éves szaunából ki-be rohangáló gyermekek szüleinek figyelmeztetésével kapcsolatban.
Nagyon jól érteztük magunkat úgy a család, mint a baráti társaság, akikkel együtt voltunk. Kellemes környezet, tisztaság, csak ajánlani tudom mindenkinek. Ami zavart, az a medence zárvatartása. Van aki szívesen úszkálna, míg mások a szobában pihennek. Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom.