A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
A szálloda gyönyörű helyen, közvetlenül a Balaton partján fekszik. a szobából remek kilátás nyílt a tóra. A szoba kényelmes és tiszta volt, a fürdőszoba átlagos, de megfelelő. Amit negatívumként említenék a szobáról, hogy csak gyengén folyt a víz zuhanyzáskor és a TV is elég régi, korszerűtlen, rossz a képe.
Mi a Szilvesztert töltöttük a hotelben, ami számos jó élménnyel gazdagított bennünket, de sajnos azért volt negatívum is bőven. Nézzük először a pozitív dolgokat: - mindhárom este zenés, táncos műsor. A harmadik kivételével remek szórakozás volt. a harmadik estén fellépő zenekar hölgy tagjának kifejezetten jó hangja volt, viszont nem a korosztályunknak tetsző zenét játszották. de az ott lévő idősebb korosztály kifejezetten jól érezte magát Negatívumok: - a személyzet úgy tűnt, egyáltalán nem volt felkészülve ekkora vendégszámra. Több alkalommal a hallban kellett étkeznünk, mert az étteremben nem volt asztal. a személyzet nem bírta a megfelelő ütemben tölteni az asztalokat, hol bögre nem volt, hol evöeszköz, hol pohár. . . . . . . - az ételválaszték elég szegényes, minden nap nagyon hasonló. különösen a reggeli. Általában csak a legolcsóbb felvágottakból és sajtokból van választék. - sajnos a fittneszterem sem hozta az elvárt szintet. Egy rettenetesen párás, levegőtlen helyiségben vannak a gépek elhelyezve, melyek jó része nem, vagy csak hibásan működik - a recepció elviselhetetlenül lassú volt a check-out alkalmával - a személyzetnek sok esetben fogalma sincs mi a helyzet az étteremben - rácsodálkoztak arra, mikor jeleztem nekik, hogy nincs asztal és mi a hallban kell vacsorázzunk, ahová evőeszközökre lenne szükségünk - és ami számomra a legelképesztőbb és felháborítóbb volt: január 1-ei esti zenés mulatságra megjelent egy férfi teljesen kigombolt ingben és így táncolt a parketten. Azt gondolom ez egy ilyen helyen megengedhetetlen. A szálloda részéről pedig senki sem kérte meg, hogy öltözzön fel rendesen.
Szálloda felszolgáló személyzete készséges és udvarias volt. Ugynevezet fitnes rész viszont nem tetszett. Egy egy kondigép esetleg sorba állás várakozás kicsi terem egy ilyen szállóhoz és kevés gép. ,,Uszoda 1. 20-as vízmélység"szerintem mindent el árul róla. Infra szauna többet volt rossz mint jó az ott tartózkodás alatt,mikor jó volt akkor sem működött rendesen.
Oda beosztott személyzet türelmetlen és udvariatlan volt. Utólsó napon már reggeli órákban azután érdeklődtek hogy mikor távozunk mert kellene a szoba ez volt 7. 30-kor. Közöltük hogy 11 -re távozunk. Aztán ez többször ismétlődött a takarító személyzet részéről. Ez zavaró és kellemetlen volt,valamint elrontotta az égész hangulatát a helynek! Boldog új évet az egész csapatnak! Tisztelettel:M. Imre
A személyzet nagyon kedves volt. Az ételek finomak. Kicsit nagy volt a zsúfoltság, sokat vártunk a szobára érkezéskor. A szoba állapota kis törődést igényelne, az ajtó csak kulccsal zárható. Egyébként kinyílik magától, és nyikorog. A hajszárító rossz, volt ezt orvosolni akarták, egyik este 8 óra után.
Szuper a szálloda elhelyezkedése és a környéke. A szolgáltatások színvonala megfelel a háromcsillagos szállodától elvárható minőségnek. Ami nem tetszett: a wifi nagyon gyenge minőségű, többször, órákig tartó tartó intervallum alatt nem lehetett igénybe venni a szolgáltatást.
Nem tetszett továbbá az étterem bejáratánál "regisztráló" (strigulázó) idősebb férfi káromkodása, mely egy fiatal női alkalmazott felé irányult, mindenki megdöbbenésére, akik a közelben tartózkodtak.
A Hotel elhelyezkedése kiváló, a Balatonra a kilátás gyönyörű! A városi strand retrós, de nem drága és élvezhető. Az étkezés változatos és bőséges. A szoba és az épület minden szeglete pókhálós. A fürdőszoba tisztasága jó, a szoba erősen kopott, lelakott. WIFI szolgáltatás egyenlő a nullával.
A hőségben ventilátort csak külön kérésre kaptunk, nem tartozik az alap felszereltséghez. Szezonban gyerekeseknek hétvégére nem ajánlom, mert egész éjjel dübörög a zene. Gondolom szezon előtt-után nyugodt a környék. Mindezek ellenére vissza fogunk még menni :).
Nagyon jó helyen lévő szálloda. Az egész retro hangulatú. A szobák is, nincs légkondi, az erkélyre vezető ajtó furcsán nyílik, a földön is van egy sín amin fut, ettől pedig az erkélyre kilépni nem túl kellemes élmény. A személyzet tagjai kedvesek voltak, a felszolgálók is.
A reggeli és a vacsora teljesen rendben volt, ám ebédnél nem volt túl sok választásunk, de ettől függetlenül finom volt. Kipróbáltuk a biliárdot is a helyszínen, háát, nem ajánlom. Ár-érték arányban szerintem lehet jobbat is találni.
A személyzet rendkívűl kedves,figyelmes,segítőkész. A szoba ( economy) igen apró,mentes minden modernizációtól. Az ágy matraca ki van feküdve,az erkélyajtó kinyitása kisebb izomerőt kíván. A szekrények tiszták ugyan de igen erős szaga van. A reggeli és a vacsora kielégítő viszont az ebédnél a választék gyér volt,nem volt desszert,a krumpli félig főtt.
Március végén voltunk a Hotelban,a 3 csillagos kategóriának megfelelő,kedvező árértékű.A szobák kényelmesek,a kilátás gyönyörű és az étterem ablakai a Balatonra néznek ez csodás volt.A kiszolgálás és ételek nagyon finomak voltak.Én elégedett voltam.Tökéletes időben sokat lehet sétálni.
Novemberben egy céges Rendezvényen 1 éjszakát töltöttem a szállodában. Az Aula használhatatlan volt,olyan hideg volt,hogy kabátban,sapkában csizmában ültünk,és forró teát ittunk. Ez volt az a hely,ahol,össze tudtunk jönni. A reggeli kínálata szegényes volt,egy csomó mindennek csak hűlt helyét,vagy a kiírását láttuk.
Ez reggel 8 óra tájban volt. Senki nem pótolta a hiányzó ételeket,pedig asok volt a pincér. Több,mint 200-an voltunk,elég pénzt hagytunk ott,hogy megfelelő ellátást kapjunk. Pár évvel ezelőtt voltam már itt,akkor Danubius szállodalánchoz tartozott. Akkor kifogástalan volt minden.
Nagyon színvonalas kiszolgálás, mind a takarító személyzet, mind a pincérek részéről. A tisztasággal sem volt semmi probléma. A szobából a kilátás a Balatonra fenomenális érzés volt. Főleg a napfelkelte. Tetszett, az egész falat beborító ablak. Viszont amin lehetne javítani:- Értékelem a napelemes fűtésrendszert, de a szobában nagyon hideg volt este, éjszakára.
Rásegítő fűtést nem észleltem. Fáztunk. Viszont mikor kisütött a nap, fullasztó meleg volt a szobában. - Szerintem ekkora szállodának nagyon kevés egy szauna. Délután, mint a heringek, úgy ültünk egymás mellett a szaunában, és volt, aki állt, mert már nem tudott leülni. Az infra szauna, meg egy kicsit gyerekes, kicsinyes gesztus, hogy külön fizetni kell érte, csak akkor kapcsolják be. Ez meglepő. - A kisgyermekes családoknak nem igazán volt lehetőségük gyermekük szórakoztatását megoldani. Sok helyen már kialakítottak játszó szobát, sok-sok játékkal, esetleg felügyelettel. A gyermekek szórakozása a liftgomb nyomkodása volt. Persze a szülők nem igazán szóltak a csemetékre. - Az úszómedence, és a futópadok dicséretesek a sportolni vágyóknak. futottak is vagy ketten-hárman, meg versenyszerűen úsztak is ketten, mellettük nem igazán lehetett úszkálni. Gyerekes családoknak sem a legideálisabb megoldás a víz hőfoka végett. A gyerekek fáztak, és a szaunában melegítette a szülő a gyermeket, ami mint tudjuk nem igazán egészséges a gyermek részéről. Egyszóval meglepődtem egy-két dolgon. - Elég sok vendég volt ebben az időszakban, átlagban inkább negyven-ötven év körüliek, az egyetlen kikapcsolódásra alkalmas lehetőség a szauna volt, már ha befértünk. A disznótoros program a maga nevében érdekes volt.