A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Csodálatos 3 napot töltöttünk a szállodában. Nagyon figyelmes , segítő kész személyzet,változatos finom ételek, feledtetik a retró hangulatú szobákat. Számomra egyetlen hiányossága a szállodának , hogy nincs internet hozzáférés , csak a halban. Nagyon jól éreztük magunkat. Bátran ajánlom a szállodát mindenkinek. Mi még biztosan vissza térünk.
A kezdeti elhelyezési problémák megoldódása után (4x3000 ft = 12000 Ft)pluszköltség kifizetése után minden jóra fordult ! /Először kb 20 m2 -n akartak 1 szobába 3 felnőttet + 1 pótágyon elszállásolni ! ! ! ! ! /. 2 db Erzsébet utalvánnyal + 1 kp-s fizető vendég ( 3x 60000 ft=180000 ft nem rossz bevétel 4 éjszakai teljes ellátásos vendéglátásért !
! ! ! ! Nagyon felháborító,mert sok kisnyugdíjas volt kiszámított pénzel ! ! ! Öszeségében a tisztasággal az/ ágyneműk újak voltak, a fürdőszoba vadiúj/,nem lehetett panasz ! Ami még jó lett volna, a sportmedence hideg vize mellé 1-2 meleg vizes jakuzzi rossz idő esetére ! Ami a legkellemesebb meglepetés volt,az étteremben kínált ételek változatossága, finom minősége,az ott dolgozók udvariassága ! Gratulálok az étterem vezetőjének és munkatársainak a sok finomságért ! Összegezve: jól éreztük magunkat, ajánlom másoknak is a szálloda szolgáltatásait !
Második alkalommal voltunk a szállodában. A korábbihoz mérve kiemelkedő az ellátás, a recepció munkatársainak segítőkészsége és hozzáértő vezetés munkája. Mit terveznek a nyári szúnyoginvázió ellen?
Csodálatos helyen található a szálloda. A szobákból pazar kilátással a Balatonra. A városközpont, a piac kényelmes sétával elérhető és érdemes megnézni. A szálloda tisztaságával elégedett voltam, de úgy gondolom, hogy a fürdöszobák megérdemelnének egy felújítást.
( A szellőztető-ventillátor nem működött) A WC tartály is elromlott, de amikor jeleztem a problémát, azonnal megjavították. A büféasztalos étkezések kicsit akadoztak, nehézkes volt az étkezést befelyezők edényeinek összeszedése, az evőeszközökhöz való hozzájutás. Az ételek minősége és mennyisége, a folyamatos feltöltés kiváló volt. A személyzet kedves feladatát értő emberekből áll.
Autóbusszal érkeztünk, sétával is kb 20 perc és a parton voltunk, az Áprilisi időket nézve nagyon jó időt fogtunk ki, a programok is kiválóak voltak mind a szállodában mind a közelben. Ha tehetném újra mennék.
A Hunguest Hotel Helikonban eltöltött napokról alapvetően pozitívan tudunk nyilatkozni. A személyzet kedves és segítőkész,a büféreggeli és vacsora egyszerűen tökéletes volt. Bőséges választék a minőségien elkészített ételekben. Elismerésem ezúton is a Chefnek. A szobából a kilátás egyszerűen lenyűgöző.
2016. Júliusában nyaraltunk ott a párommal . Már alig vártuk hogy megérkezzünk . A hotel elhelyezkedése az csodálatos helyen van gyönyörű a környezet . Azért az viszont látszik hogy 1970-ben épült. Ráférne egy kis átalakitás . Az ágyak kényelmetlenek nem beszélve a párnáról és a nehéz plédről . Nyár lévén nagyon nagyon meleg volt .
Ami felháboritott az az volt hogy 260 ezer ft-ért egy légkondi nincs az adott szobákban! A vezetőségnek erről már rég gondoskodni kellett volna . Nem értem amikor ennyi összegért ilyen szolgáltatást adnak mégis ilyenkor kicsit nem gondolkoznak el? Gondolom azért mivel nagyon sok a külföldi vendég. Egy érv szól a hotel mellet az pedig a változatos ételek minősége és a kedves személyzet , az étkezésnél . Ennyi pénzért 2x is megjárhattuk volna valamelyik szomszédos országot is azt gondolom! De ebből tanultunk igy nem igen megyünk nyaralni ha lehetőségünk lesz rá a Balatonra sem .
A Hotel az 1970-es építésének megfelelő. A közösségi helyiségek szépek. A szobán nem tudni,hogy ablaknak vagy ajtónak készült a nyílászáró. A fényviszony,kilátás jó de huzatos,rések vannak rajta. Az alap műbőr ágyra kettő db matrac volt helyezve,amely csúszkált állandóan.
Az ételek bőségesek és finomak voltak,egy dologtól eltekintve,a halakon kívül szinte minden ételen,még a burgonyán is valami furcsa fűszer érződött. Összességében jól éreztük magunkat
Szüleimmel utaztam egy rövidebb, ünnepek közötti pihenésre, egymás melletti szobákat kaptunk csodálatos balatoni panorámával. További pozitívumok: nagyon kedves, segítőkész személyzet, tiszta, kényelmes szobák (standard kétágyas szobákban laktunk). A félpanziós ellátás keretében kapott étkezés (büféasztalos reggeli és vacsora) bőséges, változatos és finom volt.
Ami nem tetszett: befizettünk a disznótoros programra, ami 3 kör pálinkát, 1 forralt bort (gyerekeknek forró teát), friss tepertős pogácsát, ebédet a frissen sültekből és disznótoros vacsorát ígért. Amit kaptunk: almapálinka műanyag flakonból (egy részét szerencsére be tudtuk cserélni forralt borra, az finom volt), friss tepertős pogácsa helyett hideg tepertő, a frissen sülteket viszont nem a disznótorokon megszokott módon készítették el, hanem grillen és vaslapon sütve. Az eredmény: feketére égett oldalas és sületlen, középen rózsaszín hússzeletek, amit mindenki dobált a szemetesbe. Ez csak elpocsékolása volt a friss húsoknak. Volt egy adag előre elkészített fokhagymás hús is (mi még tudtunk enni belőle, ez végül is jó volt) de a később jövők már csak zsíros kenyeret tudtak enni. A disznótoros fő attrakciói, toroskáposzta, kolbász és hurka, nagyon finomak voltak, ebből azonban bárki ehetett a büféasztalos vacsora keretében, így a disznótoros programra befizetett pénzt összességében kidobottnak ítéltük. Ha nem fizettünk volta be rá, az ár/érték arány 5-ös lett volna, így csak 4.