Mivel Lellén ebéd és vacsora is volt, így csak amolyan "köztes elemózsiát" voltam képes magamhoz venni. A terasz is árnyékos, felülről fedett, de bent az étteremben légkondi van, így inkább a hűvösebbet preferáltam. Az étterem szellős, harmonikus elrendezésű, igényes bútorokkal, visszafogottan elegáns, mondhatni szolid megjelenésű. Az asztalok kellő távolságban vannak egymástól, így az asztaltársaságok nem zavarják egymást. Ebben a "holtidőpontban" foglalás nélkül is volt szabad asztal. Az étlap rövid, áttekinthető, számos izgalmas és nem szokványos fogást is tartalmaz. Az 1 oldalas időszakos ajánlat után a Régiónk ízei menüsor következik, én ebből választottam a levesek közül paradicsomvíz bogyós gyümölcsökkel fogást, majd kávékrémet házi csokoládé fagylalttal, ez utóbbit ismerőseim már ajánlották. A leves valójában egy egyszerű, de nagyon izgalmas kompozíció, mintha egy hűs paradicsomos esszencia lett volna, amelyben áfonya, málna, szeder, ribizli volt. Értem, hogy konyhaművészet meg fine dining, de én sokkal több gyümölcsöt elbírtam volna benne. Nagyon frissítő és érdekes volt. A kávékrém és a fagyi 2 külön tálkában volt szervirozva, a krém többféle kávé krémből és keksz-szerű ropogós morzsából volt felrétegezve, a csokifagyi valami jobb minőségű, de szerintem kész "bolti" fagyinak tűnt. A kávéíz intenzív volt, de nem telepedett rá a desszertre, nem émelyítően édes, könnyű, de mégis kiadós volt. Amúgy a normál menüben tradicionális magyar étkek és a magyar konyha "nagyágyúi" is felsorakoznak szép számmal, pl. gulyásleves, újházi tyúkleves, csülök, töltött káposzta, harcsapaprikás, sőt még káposztás cvekedli is van, de ilyen nagyobb ételekre most nem volt kapacitásom. Szervizdíj nincs. Összességében vidéki árszínvonalat figyelembe véve persze nem olcsó hely, de én reálisnak és elfogadhatónak éreztem. Egy vízzel együtt így is 3000 Ft felett zárult a számla. A kiszolgálás figyelmes, precíz volt, de egy kicsit több mosoly, barátságosabb fogadtatás még dobhatna a hangulaton. Visszatérünk még!