A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
A Hotel elhelyezkedése kiváló, a Balatonra a kilátás gyönyörű! A városi strand retrós, de nem drága és élvezhető. Az étkezés változatos és bőséges. A szoba és az épület minden szeglete pókhálós. A fürdőszoba tisztasága jó, a szoba erősen kopott, lelakott. WIFI szolgáltatás egyenlő a nullával.
A hőségben ventilátort csak külön kérésre kaptunk, nem tartozik az alap felszereltséghez. Szezonban gyerekeseknek hétvégére nem ajánlom, mert egész éjjel dübörög a zene. Gondolom szezon előtt-után nyugodt a környék. Mindezek ellenére vissza fogunk még menni :).
A napozó sziget rendezetlen,a vízbe vezető lépcsők algásak, csúszósak balesetveszélyesek. Szükségesnek tartanám ezek rendbetételét. Az erkély ajtó szorul nehezen mozgatható. A hajszáritó nem működött. De természetes a 308-as szobára értendő.
Figyelmes és kedves személyzet. Az étkezés kiemelkedő,nagyon választékos. Tejérzékeny vagyok,számomra nehezebb idegen helyen étkeznem,azonban a hatalmas választékban egyszerűen megtaláltam a nekem megfelelőt is. Kicsit hiányoltam a "mentes" süteményeket,bár ha az indulási súlyom visszanyerésére gondolok,jobb is,hogy nem volt.
:) Gyermekeim is kifejezetten jól ettek,kisfiam nem nagy evő,de szinte mindent megkóstolt. Az uszoda vizét kissé hidegnek tartottam. A szoba kényelmes,csodás kilátással. A tisztaság hagy némi kívánnivalót maga után. Az elhelyezkedés miatt a rovarok könnyen befészkelik magukat,mi pedig rosszul viseljük az ízeltlábúak jelenlétét. Porszívózás,szemetelés az elutazás napjának közeledtével csökkent. A hotel tökéletes bázis abban az esetben is,ha nincs strandidő,hiszen a város látnivalói gyalogosan is megközelíthetőek. Külön köszönet a recepción dolgozó kollégájuknak,aki felhívta a figyelmem,hogy a vadászati múzeumot és a modellvasút kiállítást ne hagyjuk ki. Kétszer néztük meg,az intézményt záráskor hagytuk el. :) A sétahajó kikötő párszáz méterre,szakértő és kedves emberekkel. A szálloda mellett található felnőtt-,és gyermek játszótér,valamint vízijátszótér és deszkás/bringás park is. Összességében nagyon jól éreztük magunkat,bátran ajánlom kisgyermekes családok részére is.
Megérkezésünk után realizáltuk hogy a kollégiumi szoba a 90-es években jobban nézett ki vidéken.A tisztaság a fürdőszobában jó.A szoba szűk és lelakott. A Balatonra a kilátás gyönyörű.Az ételek finomak. A személyzet tanulókból áll. Retró .. pedig ha felújítanák gyönyörű helyen van.
A szoba hömérséklete.Egy klima kellemesebbé tudta volna tenni az ottartózkodást ebben a szokatlan melegben. A hotel bejárati része és az étterem belsöépitészeti kialakitása a számomra positiv meglepetés.Egyedi megoldások jo izlést mutat!
A szoba kicsi volt és pótágynak egy elszakadt tábori ágyhoz hasonlót tettek be, kb. 5 cm-es szivaccsal, mellesleg a padlóig ért az alja. Mikor másik pótágyat kértünk, közölték, hogy nincs és tegyük le a szivacsot a földre. Csak akkor kaptunk nagy nehezen, amikor elmondtam, hogy láttam a többi szobában a pótágyakat és azok nem így néztek ki, ezen ülni sem lehet.
A nagy hőségben a szálloda klíma nélküli helyiségei elviselhetetlenek voltak. Egyszer kicsit késtünk az ebédről és az éttermi felügyelő nagyon illetlenül, kissé arrogánsan ránk szólt. Sajnos a strandjukon óra nincs, viszont a partszakaszuk csupa kagyló, mindenki lábát elvágta. Az ételek nem voltak túl változatosak. A gyerekek alig tudtak főételt választani. Az üdítőket pedig szerintünk vizezték. A szobában a WC állandóan eldugult.
Nagyon szép helyen van a szálloda, szép a strandrész és a mellette lévő sétány és park is! A szálloda tiszta,a szobák nem túl nagyok,de nyaraláshoz teljesen megfelelő! Az ágyak kényelmesek, a szoba és a fürdő is kellően tiszta! (719 szoba) Sajnos széf és a légkondi hiányzik. (de ez egy ***csillagos szálloda)!
Az étterem szolgáltatásaival teljesen meg voltunk elégedve! A svédasztalos étkezések kínálata megfelelt a **** csillagos szállodák kínálatának és az all inclusive ellátás már csak hab volt a"tortán"! Különösen tetszett az is, hogy a strand részlegen egész nap folyamatosan gondoskodtak hideg frissítő italokról. Az étkészletek különösen tiszták voltak, más **** csillagos szállodáknál sajnos sokszor nem így tapasztaltuk! ! ! Ár érték arány megfelelő! A személyzet kedves-aranyos,segítőkész. Jövőre is szívesen megyünk,és jó szívvel ajánlom mindenkinek aki nem ***** csillagos szállodára vágyik ***csillagos áron! ! ! Köszönöm,hogy elolvasta!
Nagyon jó helyen lévő szálloda. Az egész retro hangulatú. A szobák is, nincs légkondi, az erkélyre vezető ajtó furcsán nyílik, a földön is van egy sín amin fut, ettől pedig az erkélyre kilépni nem túl kellemes élmény. A személyzet tagjai kedvesek voltak, a felszolgálók is.
A reggeli és a vacsora teljesen rendben volt, ám ebédnél nem volt túl sok választásunk, de ettől függetlenül finom volt. Kipróbáltuk a biliárdot is a helyszínen, háát, nem ajánlom. Ár-érték arányban szerintem lehet jobbat is találni.
Nyári all inclusive csomaggal 2 napot tartózkodtunk a hotelben. Amennyiben nem 35000 ft-ot fizettünk volna éjszakánként, hanem akciós csomagban fele ennyit, azt mondanám megfelelő. De sajnos így az ár-értékarány miatt nem tudom dicsérni sem az ellátást sem a hotelt. A szobák miniatűrök,40 éves dizájnnal.
Légkondi nincsen, éjjel a szoba olyan volt mint egy katlan. Az ablak kinyitásakor két dolog történt: bejöttek a szúnyogok és a közeli szórakozóhely zaja, tehát kellemesebb hőmérsékletben nem aludtunk. Ételekben nem volt nagy választék, de amit adtak azt jól elkészítették. A strandsziget lepukkant, a gyepre ráférne a csere, a lépcső algás. All inclusive ellátásban csak a beltéri bárban van fogyasztás,(kivéve gépi üdítő a strandon) aminek megközelítése a strandról elég macerás lépcsőn fel-le majd vissza vizes cuccba át a szálloda hallján. Gyerekanimáció nulla, gyerekdiszkó szánalmas. Véleményem szerint 5 év alatti gyerekkel nem érdemes menni, mert sem a wellness sem a part nem alkalmas számukra. Az alkalmazottak lelkesek és kedvesek, a tisztaság megfelelő, a kilátás pazar, de nem kompenzálja a negatívumokat.
A személyzet rendkívűl kedves,figyelmes,segítőkész. A szoba ( economy) igen apró,mentes minden modernizációtól. Az ágy matraca ki van feküdve,az erkélyajtó kinyitása kisebb izomerőt kíván. A szekrények tiszták ugyan de igen erős szaga van. A reggeli és a vacsora kielégítő viszont az ebédnél a választék gyér volt,nem volt desszert,a krumpli félig főtt.