A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Igazából azt kaptuk amit vártunk. Kicsit minden olyan régi de nem okoz csalodast. A panorama csodas, az ételek finomak a gyerekeknek mindig van program. A legjobban a szúnyoghalo hianyzott az ablakrol, mivel légkondicionálás nincs.
Március végén voltunk a Hotelban,a 3 csillagos kategóriának megfelelő,kedvező árértékű.A szobák kényelmesek,a kilátás gyönyörű és az étterem ablakai a Balatonra néznek ez csodás volt.A kiszolgálás és ételek nagyon finomak voltak.Én elégedett voltam.Tökéletes időben sokat lehet sétálni.
Április közepén voltunk a férjemmel a szállóban, ahol nagyon jól éreztük magunkat. A hotel csak 3 csillagos, de ebben a kategóriában szerintünk kiváló ! Kedves személyzet,tisztaság, az elhelyezkedése szuper, gyönyörű a kilátás a Balatonra, közel a móló,strand, " eszem-iszom" sor, tökéletes.
A szobákban furcsa egy kissé az 1 "lépcső",biztos van oka, hogy így csinálták, de a vendég részére ez nem szerencsés megoldás. Az ételek finomak voltak, választék is volt. Az észrevételünk az, hogy vasárnap amikor még sok vendég volt reggel, sokkal nagyobb volt a választék mint hétfő reggel. Ha Keszthelyre akarnánk még menni biztos ezt a szállodát választanánk. Nem csalódtunk, mert a 3 csillag minősítéstől ennyit vártunk !
Én családommal 2015. Április 10-12 töltöttük a szállodában megérkezéskor kb. 6 perc múlva a szobában voltunk. Tisztaszoba és illemhelység fogadott minket a kilátás meg nagyon szép, este a vacsora kiváló volt, mert a hat éves kislányom is megtalálta a magának valót.
A felszolgálás remek a étkezésért felelős úriember nagyon érti a szakmáját,mindenből frisset gyerekek ezt lehettet hallani folyamatosan. A reggeli az nagyon ott van a bundás kenyértől a tejbegríz stb. sorolhatnám,voltam már több szállodában volt hogy nem volt mit enni szó szerint. Este 20:30 ig. lehet vacsorázni mi 20:00 kor mentünk le és mintha nem is evet volna senki az ételesekből annyira meg volt még rakva. De amin javíthatnának hogy a úszómedence hideg vizes! Csak azért írom, hogy a gyerekek is élvezhessék a medencét.
Novemberben egy céges Rendezvényen 1 éjszakát töltöttem a szállodában. Az Aula használhatatlan volt,olyan hideg volt,hogy kabátban,sapkában csizmában ültünk,és forró teát ittunk. Ez volt az a hely,ahol,össze tudtunk jönni. A reggeli kínálata szegényes volt,egy csomó mindennek csak hűlt helyét,vagy a kiírását láttuk.
Ez reggel 8 óra tájban volt. Senki nem pótolta a hiányzó ételeket,pedig asok volt a pincér. Több,mint 200-an voltunk,elég pénzt hagytunk ott,hogy megfelelő ellátást kapjunk. Pár évvel ezelőtt voltam már itt,akkor Danubius szállodalánchoz tartozott. Akkor kifogástalan volt minden.
Nagyon színvonalas kiszolgálás, mind a takarító személyzet, mind a pincérek részéről. A tisztasággal sem volt semmi probléma. A szobából a kilátás a Balatonra fenomenális érzés volt. Főleg a napfelkelte. Tetszett, az egész falat beborító ablak. Viszont amin lehetne javítani:- Értékelem a napelemes fűtésrendszert, de a szobában nagyon hideg volt este, éjszakára.
Rásegítő fűtést nem észleltem. Fáztunk. Viszont mikor kisütött a nap, fullasztó meleg volt a szobában. - Szerintem ekkora szállodának nagyon kevés egy szauna. Délután, mint a heringek, úgy ültünk egymás mellett a szaunában, és volt, aki állt, mert már nem tudott leülni. Az infra szauna, meg egy kicsit gyerekes, kicsinyes gesztus, hogy külön fizetni kell érte, csak akkor kapcsolják be. Ez meglepő. - A kisgyermekes családoknak nem igazán volt lehetőségük gyermekük szórakoztatását megoldani. Sok helyen már kialakítottak játszó szobát, sok-sok játékkal, esetleg felügyelettel. A gyermekek szórakozása a liftgomb nyomkodása volt. Persze a szülők nem igazán szóltak a csemetékre. - Az úszómedence, és a futópadok dicséretesek a sportolni vágyóknak. futottak is vagy ketten-hárman, meg versenyszerűen úsztak is ketten, mellettük nem igazán lehetett úszkálni. Gyerekes családoknak sem a legideálisabb megoldás a víz hőfoka végett. A gyerekek fáztak, és a szaunában melegítette a szülő a gyermeket, ami mint tudjuk nem igazán egészséges a gyermek részéről. Egyszóval meglepődtem egy-két dolgon. - Elég sok vendég volt ebben az időszakban, átlagban inkább negyven-ötven év körüliek, az egyetlen kikapcsolódásra alkalmas lehetőség a szauna volt, már ha befértünk. A disznótoros program a maga nevében érdekes volt.
Csodálatos kilátás, a szálloda hangulata egyedülálló. A személyzet rendkívül udvarias, minden kívánságát lesik a vendégeknek. Mindennel elégedettek voltunk, egy ötletet azonban leírok, ha nem sértem meg Önöket. Egy nagyobb jó meleg vizes jakuzzival tényleg minden igény kielégíthető lenne.
Balaton látványa mindenkit lenyűgöz, főleg a Helikon Szálló emeleti szobáiból. A sirályok hangja, a hattyúk látványa kényezteti a természet szerelmeseit . És mind ezt egy szállodában? Igen,a teli üveges erkélyről, de még a szobákból is látható a magyar tenger. A kényelmes elhelyezés és a tradicionális étterem kínálata kiválóvá teszi, az amúgy átlagos szállodát.
Szaunái és fitnesz részlege, úszómedencéje átlagos. Talán egy csendes pihentető hétvégére ajánlom a kikapcsolódni vágyóknak és a Balaton szerelmeseinek.
Nyaralásunk az idén láncra fűzött volt, vagyis több helyet jártunk be egyikről a másikra utazva. A Helikon előtt 2 másik, 3 csillagos hotelben laktunk nagyon jól érezve magunkat, tehát van összehasonlítási alap. Itt csak 2 éjszakát tartózkodtunk, de ennyi elég is volt.
Érkezéskor nem volt valami kedves a fogadtatás és a kalkulált összeg felét kicsinyes módon azonnal kifizettették velünk. Olyan a hely, mint ahol megállt az idő. . . Az all inclusive kifejezés megcsúfolása volt, mindenből a legsilányabb minőségű kínálattal. Ihatatlan, üdítőnek nevezett löttyökkel, kannás borokkal, amikor fagyit kértünk, közölték hetente csak 3x van, így a jeges kávé is. . . pech. A svédasztalos kínálatban is az köszönt vissza, hogy a fogások száma megvolt ugyan, de a legolcsóbb verzióban. A főtt ételek sem voltak valami ízletesek, az egésznek egy tömegétkeztetés hangulata volt. Kicsit fura volt, hogy a kínálóasztal szélén egy zsírosbödön volt melybe a felirata szerint a személyzet javára gyűjtöttek. Persze, ők nem tehetnek semmiről. . . Ami nagyon szép volt, az a balatoni panoráma. A közvetlen strand remek jó dolog, de miért is ne ócska napozóágyakkal, csak a retro feeling kedvéért :) Tanulság: óriási a különbség 3 csillag és 3 csillag között!
Egy akció keretében voltunk a családommal a szállodában. Nagyon jó,hogy saját partszakasszal rendelkezik. Átverés viszont az ingyenes vízibicikli,mert van ugyan,de több órát kell sorbaállni érte. Ezt mondhatom a felfújható vízi játékról is,mert az ott töltött négy nap alatt egyszer volt hajlandó felfújni az "úszómester".