A háromcsillagos színvonalú Hotel Helikon sport- és üdülőszálloda minden generáció igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatási palettája egész évben aktív kikapcsolódást ígér.
Egy vasárnaptól csütörtökig laktunk a Helikonban május elején. A szobák nagyon kényelmesek és tiszták. A személyzet tagjai kivétel nélkül kedvesek voltak velünk. A félpanziós ellátás minősége és változatossága meglepően kiváló (lehetséges, hogy a mi szinvonal elvárásaink voltak alacsonyan a balatoni hotelekkel szemben - a korábbi tapasztalatok alakították ki) Reggelente megnyitották az étterem teraszát is és a tavaszi napsütésben tudtunk reggelizni.
Fontos: dohányfüst nélkül! ! A dohányzásmentes teraszt mi külön értékeltük. Az L alakú épületben a szobák erkélyeit üveg ajtókkal látták el, amelyen keresztül szerintünk az összes szobából látszódhat a Balaton. Mi a 7. emeleten kaptunk szobát a Balatonra merőleges szárnyban és csodálatos látványra ébredhettünk minden reggel. Az épület közös helyiségei a 80as éveket idézik,bár a modernizálás jegyeit is tetten lehet érni olykor. Az emeleti folyosó, amelyről a szobánk nyílt és a liftlobbi éles kontrasztban áll a szobával (értsd számunkra a szoci stílus ízlástelenebb fajtáját idézi), de ezt a picike negatívumot leszámítva teljesen elégedettek voltunk a szállodai élménnyel. Keszthely pedig rengeteg kultúrális programot kínál. Aki szellemileg aktívabb helyet keres, annak mindenképpen ajánljuk Keszthelyet. A wellnesst egyszer sem próbáltuk ki, így arról nem tudunk nyilatkozni. A szálloda épülete teljesen felfogta a szelet, így nagyon kellemes a kevésbé meleg, de napos időben a déli teraszokon és a szobák erkélyén időzni. Ugyanebből az okból kifolyólag arra tudunk következtetni, hogy a nyári hőségben a szél és légmozgás hiánya hiányozhat a tereszokon és a szobák erkélyén is. Különösen úgy, hogy a szobákban nincsen légkondícionálás. A szálloda saját strandja - a kicsiny sziget - nagyon kevés vendég számára nyújthat elegendő helyet. Vagyis a szélárnyék, a légkondimentesség és a pici strand miatt gondoljuk, hogy nyáron kevésbé lehet kellemes a Helikon mint ősztől tavaszig.
Októberben jártunk itt. Már az oda vezető út is nagyon jól sikerült, mert gyönyörű ősz volt és a régi 7-es úton mentünk. Kicsit nosztalgiáztunk és egyik-másik Balaton parti kisvárosban megálltunk és lementünk egy kis Balatoni levegőt szippantani. A szállodát megelőző néhány km-en aranybarna lombozatú gesztenyék szegélyezte úton mentünk.
A szállodában figyelmes és kedves személyzet fogadott. A szoba talán nem a legnagyobb volt, de a Balatonra néző üvegfalat elfordítva, a kis terasszal kibővíthető lett a szoba. Az ellátás igen jó, az ételek finomak, változatosak és kellően melegek, vagy éppen hidegek voltak. A Wellnes részleg meglepetése az volt, hogy a szállóvendégek nagy része nem is jött oda. Fittnes terem, uszoda ( Balatonra néző üvegfallal), finn szauna, merülő medence( talán ez lehetett volna nagyobb, de így is jó volt), infra szauna tartozott ide. Csak ajánlani tudom. Hatalmasakat sétáltunk a gyönyörű ősfás nagy területen fekvő parkban, és a városban is igen szép terek, sétálóutcák vannak. Az ár - érték arány pedig teljesen megfelelő
All inclusive ellátásban töltöttem itt 3 napot ez pont elég volt ebből a szörnyű helyből. A korlátlan fogyasztású italok minőségtelenek(cba-snál is rosszabb kóla stb. )a borzasztó az h a nem all inclusive ellátásosak is ezeket kapták sok pénzért, a pizzából egyszer sem jutott. A vízi sport eszközök használhatatlanok(pl kajakhoz nincs evező).
Pókhálós a szálloda, a szobában a szőnyeg foltos, az ablak koszos. A bárban 1-t fizet 2-t kap akció volt a koktélokra csak azt elfelejtették mondani h az akció időtartama alatt dupla áron lehet kapni. Amivel megvoltam elégedve az a személyzet és az ételek , a többi. . .
Gyönyörű környezet,kellemes pihenés,madárcsicsergés,tavaszillat, nagyon jó hozzáállása a személyzetnek, finom ételek. . . . kell ettől több ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a szabadsága alatt? ? ? ? A szobánk (503)egy kicsit felújításra szorulna, éppen kifogtunk egy jó kis szeles időt, és az ablakon átfújt a szél.
remek fekvés, szép kilátás a Balatonra, közvetlenül a kerékpárút mellett fekszik a hotel, bringával, vagy futóknak ideális. A városközpont kicsit messze van, de a kikötő egészen közel. Jó hangulatú az étterem terasza, elég ízletes és változatos a konyha. A recepció kedves.
A szoba átlagos berendezésű, vannak szobák, melyek a gazdasági bejáratra néznek, azok reggel a szállítók miatt zajosak, meg onnan a kilátás sem szép. Kellemes a sziget-szerű saját strand, bár telt ház esetén kicsit szűkös. A wellness kicsi, 1 10-12m-es medence, pár fitness-gép, 6-8 személyes szauna.
A környezet (a Balaton) csodálatos még így télen is. A személyzet kiváló, maximálisan udvariasak, segítőkészek, fáradhatatlanok. Mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A közösségi terek látványosak, hangulatosak, kellemesek, kényelmesek. Az uszodára a parkolóra és főleg a szobákra nagyon ráférne már a felújítás (A fürdőszoba OK).
Nagyon szép hotel, kedves és segítőkész személyzet. Nagyon finom ételekkel. Továbbá tetszett az is hogy megmaradt a régmúlt hangulata,olyan kicsit mintha visszautaztunk volna pár évtizedet az időben. Igaz mi tavasszal jártunk ott, de még így is nagyon élveztük. Sok látnivaló van a környéken is,hétvégi kikapcsolódásra is tökéletes. Ajánlom mindenkinek ezt a Szálláshelyet
3 éjszakát töltöttünk a szállodában, félpanziós ellátással. Érkezésünkkor a bejelentkezésnél kicsit, komor hangulatban fogadott a recepciós, de nem volt lekezelő vagy bántó, talán csak fáradt. A szoba elég puritán, a fal egy részét az átkosból megmaradt bádog vagy műanyag lapok fedik. Elég fura és elhanyagolt érzetet kelt.
Akárcsak a teraszajtók, rájuk férne a felújítás. Bár az ajtó nyitása nekem műszaki emberként nagyon tetszik. A tisztaság nem tökéletes, de még elfogadható. A wellness részleg kicsit elhanyagolt. Viszont az úszómedence szép nagy és rálátni a Balatonra a medencéből. Az ételek változatosak és finomak akár a reggeliről, akár a vacsoráról legyen szó. A környezet csodálatos, a Balaton part, a belváros, ami egy rövid sétával elérhető. Keszthely gyönyörű és rengeteg látnivaló van. Múzeum város. Nem tudom összesen mennyi van, de biztosan több mint 100. Összességében jól éreztük magunkat.
Szép napsütéses november elején voltunk a Hotel Helikonban. A gyerekek számára tartalmas napi programok voltak a hajszobrászattól a gyöngyfűzésig rengeteg kreativ dologgal. A pozítiv élményekre viszont negativan hatott,hogy nagyon hideg volt a helyiség ahol a gyerekeket foglalkoztatták.
Visszatérő vendégei vagyunk a Helikon hotelnek,közvetlen a Balaton partján. Mindig nagyon meg vagyunk elégedve az ellátással, a személyzettel. A napot az uszodában kezdjük,este ott fejezzük be.Napközben átkerékpározunk a hévízi tóhoz, mert élmény még a kerékpár út is, az erdőn keresztül.