Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
Az ágy kényelmetlen volt, a szoba mérete azonban megfelelő. A személyzet barátságos, szolgálatkész. A wellness részlegben a finn szauna még tovább fejlesztendő, a jégköpővel elégedett voltam. Az ételek felkínálása kissé szétszórtnak tűnt, a választék lehetett volna bővebb.
Nem akartunk túl messzire utazni, ezért esett a Balneora a választás. Részben volt jó döntés, mert a gyógymasszőr kitünő volt, nagyon értette a dolgát és igazán jó kezeléseket kaptunk. Gondunk a medencék vizének hőmérsékletével volt, mert főleg a benti-kinti összekapcsolt medence vize nagyon hűsnek bizonyult.
A hotel sajnos nem nyerte el a tetszésünket. A recepció személyzetétől már érkezésünkkor sem kaptunk egy csepp mosolyt sem, de egész ottlétünk alatt sem változott ez semmit. A hotel elég elavult, ahhoz képest, hogy 4 csillagot kapott valaha. Az egész szálloda kárpitja koszos, kopott.
A szobákban is, ráadásul a tapétán és a lámpán is hatalmas barnásvörös foltok voltak. A zuhanykabint nem lehetett behúzni, és egész éjjel csöpögés volt hallható a fürdőszobából. Az ételek változatosak, ellenben rettenetesen sósak. A liftre mindig sokat kellett várni, a mosdót pedig alig lehet megtalálni a folyosón. Egyedüli pozitívumként a felszolgáló személyzet kedvességét tudnám kiemelni, becsüljék meg Őket, mert ritkán találkozni ilyen hozzáállással a vendéglátásban.
A szoba nem felelt meg a négy csillagos elvárásunknak,mert a padlószőnyeg hullámos,egyenetlen volt,a fürdőszobában büdös volt. Zuhanyozóban hangos zaj kísérte a vízfolyást. Az ételek finomak voltak és sok félék,a péksütemény választék lehetett volna gazdagabb.Nagyra értékeltük a 2 db.gyógymedencét.
A szálloda szobái, fürdőszobái lehasználtak. A takarítás elmaradt, még a szemetet is ott felejtették. Több órás távollétünk alatt (9-16 óra) . A hazaérkezéskor a szobaajtónk nyitva volt! ! ! . Egyik társunk szobáját hosszas szerelői próbálkozás után tudták csak kinyitni. A folyosókon lévő szőnyegek baleset veszélyesek, több helyen felkunkorodnak.
Több oldalon olvastam erről a szállodáról! Kíváncsian vártam, hogy milyen is valójában. Olvastam negatív és pozitív véleményt is. Ami tényleg igaz, magaslaton lehet "trónolni", ami nem a szálloda hibája, hanem a kivitelezőé! Az viszont a szálloda hibája, hogy a wc papír tartó gurigatartója hiányzott!
A tisztasággal egyébként nem volt gond. A vacsora választék ugyan megvolt, de túlzás lenne azt állítani, hogy ízletesek voltak. A rántott húsokat túlsütötték, ezért kemények voltak. A reggeli választékkal minden rendben volt. A grillteraszon fogyasztott tarja nem volt omlós, túlsütötték. A leveseik, édességeik jók voltak. Az étteremben a felszolgálók udvariasak voltak, az téves állítás, hogy a sima vízért kellett volna fizetni! Az sem igaz, hogy ha lefogyott valamilyen étel, hogy nem pótolták volna. Ha valami lefogyott, gondoskodtak az utántöltésről! Ami szintén nem a szálloda hibája, hanem a kivitelezőé, hogy a wellness részlegen csúszós a lépcső! Kiírták, hogy csúszásveszély,épp ezért a korlátba kapaszkodva mentem lefelé a szaunához, mégis sikerült elcsúsznom, aminek nyomát több mint 1 hónapig viseltem. Még szerencse, hogy nem tört el semmim. A wellness részleg egyébként jó volt, a szauna is jó meleg volt. Parkírozási gondunk nem volt, ha elmentünk a szállodából, s visszajöttünk, mindig találtunk helyet.
Hatalmas csalódás volt a szálloda! A felújítás, karbantartás teljes hiànya làtszódott. Elment a víz fürdés közben, a csap eltört, az ajtót nem lehetett bezàrni. A szőnyegek foltosak, kopottak voltak. A fürdőszoba lepusztult volt. A személyzet valószinűleg a túlterheltség miatt ingerült, ellenszenves volt.
Otthon maradt a dugóhúzó. Sebaj,kérek a pultostól. Közli, hogy ők is használják, vigyem le az üveget. (ezek szerint egy van. . . ? )Leviszem. Kéri a szobaszámot, pik-pak a pénztárgépen, orrom alatt egy számla 1500 (EZERÖTSZÁZ)forint "dugódíj"-ról. Megdöbbenésemet látva szenvtelen arccal értésemre adja : mi ilyen rendszer szerint működünk!
Ami rögtön szembetűnt, az a toldozott padlószőnyegek végig a folyosón, nem egy 4 csillagosba való, (sehová sem olyan csúnya). A szobával elégedettek voltunk, az ágy kényelmes volt, viszont a csaptelepek mindenhol (szobában, wellness részlegben) rozsdásodásig tisztítva, a wellnessben a zuhanyból szinte lógott, stb. . .
egy 4 csillagos szálloda nem engedhet meg magának néhány új csaptelepet? A kondi terem kb. 2 db kondigépből áll, a konnektor lóg a falból. . . érkezésünk napján 1 db köntös volt bekészítve (2 főre) jeleztük, azt a választ kaptuk hogy teltház volt és nincs, másnap kaptunk. . . másnap. . . addig oldjuk meg. A reggelik jók voltak, sokféle, változatos, a vacsora választék szerintünk kevés, ilyen kis svédasztalt még nem láttunk. . .