Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesd bemutatkozása
A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Mezőkövesden, az Európa-szerte elismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában található. Vendégei együtt találják meg itt a rehabilitációt a fürdés élményével, a rekreációs kezeléseket a különböző aromás fürdőkkel, valamint a konferenciák, rendezvények kiváló helyszínét.
Szeptemberben 6 napos őszi csomagot vettünk. A Zsóri gyógyfürdő miatt mentünk ide ,mert nagyon jókat halottunk róla. A szálloda nagyon újszerűen van kialakítva,mert a bejárat mellet a hallban van az étterem,tehát ha belépünk a szállóba ételszag fogad.
A szobánk jó volt csak nem volt elég világos,a kabátoknak nem volt akasztó pedig hely lett volna,a "tv " számítógép monitoron volt megoldva,és kicsi erre a férjem allergiás. A konyha nekünk nem ízlett,nem voltak összehangolt jó fogások,és nem volt gusztusosan tálalva. A reggeli minden nap ugyanaz volt,semmi változatosság. A személyzet nagyon előzékeny és kedves volt, a wellness rész jó bár az élmény medencében 1 hét alatt nem sikerült a masszírozót kipróbálni. A fürdő és gyógyvíz isteni,ezért megérte elmenni.
A szobák a kinti éjszakai minuszok ellenére fűtetlenek voltak. Nagy nehezen tudtak egy hősugárzót adni, ami az egyik alkalmazotté volt. A wellness (fürdő) részleg egy ekkora szálloda méretéhez képest kicsi. A gyógyvizes 2 medence kb. 40-50 cm "mély", területe kicsi. Ha a medencepadjára ül az ember, akkor a lábát térdig áztathatja.
Lehet, h így tervezték és a medence aljára kell ülni, a pad részre meg könyökölni, de így igen vicces, kb. egy gyermek pancsolónak felel meg. Máshol ha a medence padra ül az ember, akkor majdnem a válláig ér a víz. Az ételek viszont kimondottan finomak voltak.
Sajnos otttartózkodásunk 4 napja alatt nem lehetett a tv adását fogni, és a szobánkban a mobilnetet sem tudtam használni. Jó lenne, ha erre sikerülne a szállodának kitalálnia valamit, hogy amíg a szolgáltató a hiba elhárításán dolgozik, a vendégek legalább a földi néhány csatornát nézhetnék.
A szoba nem volt rendesen kitakarítva, szőlőszemeket és szívószálat találtunk a szőnyegen. A vacsora alatti élőzene szintetizátorral és egy énekessel túl hangos volt, a dalok megválasztása pedig igénytelen, héha inkább mulatós műfaj. 4 csillagos besorolásnál ezt nem tartom elegáns megoldásnak.
A hotel fantasztikusan szép, minden igényünket kielégítő épület, udvarias, segítőkész személyzettel, könnyen megközelíthető helyen. Kiválóan tudtunk pihenni, csend és nyugalom volt a hotelben, nem hallottuk szomszédainkat. A wellness részleg szolgáltatásaiban azonban jelentős hiányosságok mutatkoztak.
Több szolgáltatás nem működött ott tartózkodásunk alatt egyszer sem, a részlegben meglehetősen hűvös volt vizes fürdőruhában. Az étteremben a péksüteményekre várni kellett, de az ételek ízletesek, különlegesek voltak.
130 km-ről baráti házaspárral minden évben meglátogatjuk a kitűnő adottságokkal rendelkező szállodát. Tél elején és/vagy végén a 2-3 éjszakás,kedvezményes csomagok igen célszerűek számunkra a kikapcsolódáshoz, regenerálódásra. Az étkezésnél ugyan évről-évre látszik a takarékosság, de még mindíg elfogadható.
Kiemelkedően jónak tartjuk a tisztaságot és a személyzet munkáját. A kíváló szolgáltatási lehetőségeket viszont erősen rontja, hogy a medencék hőfoka napközben erősen csökken (ezt az idén tapasztaltuk először), a kültéri medence használatára az utolsó napon már nem is volt lehetőségünk.
Az öt vacsorából egy volt jó, amikor csoport érkezett.A többi napokon száraz, nehezen rágható sülthúsok voltak a jellemzőek és mindig húsleves. A két gyógymedence először túl hideg volt, majd túl meleg, ritkán előírásszerü. Az élménymedence hőfokát képtelenek beállítani.
2020. november 2. hétvégéjét töltöttük itt a barátainkkal. Már jártunk itt évekkel ezelőtt, akkor magasabb volt a színvonal. Összességében most sem lehet panasz, inkább az apró "bosszúságok" azok, amelyek árnyékot vetettek a hangulatra. Most belefutottunk egy telt-házas hétvégébe. A termál részleg ennyi embernek kicsinek bizonyult.
A vízhőfokra is többen panaszkodtak, mert elég "hüsi" volt, egyszer láttuk az illetékest hőfokot mérni, mondta is a vendégeknek "felfűtöm 40 fokra és mára nem lesz gondom vele". Így is tett. A szoba viszont tiszta és nagyon kényelmes volt. Az étkezés két turnusban történt, ezért nem volt tülekedés, viszont az ételek mindkét napon nagyjából ugyanazok voltak, az ízekkel nem volt gond, de néhol nem az volt a tájékoztató kártyán kiírva, amit valójában láttunk. A reggelinél a gyümölcslé automata a narancslé helyett vizet adott, az ananászlé valami agyonédesített aroma vagy szörp lehetett. A személyzet viszont udvarias, segítőkész volt. Összességében nem éreztük rosszul magunkat, de az én emlékezetemben nem ilyen Balneo Hotel él. Vissza fogunk valamikor jönni, hogy megtaláljam és visszakapjam az emlékeimet! Remélem , sikerülni fog!
Nem vagyok túlságosan megelégedve a szállodával. A személyzet egy része flegma. Az ételek és italok középszerüek. A bútorzat leharcolt. A wellness részelg viszont nagyon jó! A gyerekekre is nagyon oda van figyelve. Játszó szobában sok játék van.
Baráti házaspárral töltöttünk pár napot a hotelben, ahol nagyon figyelmes, előzékeny kiszolgálásban volt részünk. Meglepően változatos volt a félpanziós ellátás, nagyon finomakat ettünk. A szobák kellemesek bár az ágy számomra kényelmetlen volt. Összességében azért jól éreztük magunkat.
Már többször voltunk minden jó volt de 1-2 észrevételt leírok. A fürdőköntösön féltenyérnyi lyuk akasztója félig leszakadva. Szappant kérni kellett mert nem volt. Rengeteg tételből választhatunk mind finom volt de a reggelinél a süti Fornetti volt. Ezt bármilyen üzletben megvehetem. Mikor ott voltunk szülinapom volt.
Egy köszöntőkártya figyelmesség lett volna. Ezek apróságok de ezekre egy 4*-os szállodában figyelni kéne. Biztosan máskor is megyünk mert jól éreztük magunkat. Köszönettel:J. Józsefné